Menu

Van der Vaart reikt prijs uit aan filmtweeling

Rafael van der Vaart was vrijdagmiddag in het restaurant van Soccer World even de hoofdrolspeler zelf. Hij reikte aan Jos en Koen van der Donk een Special Award uit. De Schager tweeling speelde de hoofdrollen in de jeugdfilm De Kameleon.

Het filmgezelschap had zich genesteld op de bovenverdieping van het restaurant in de Amsterdam ArenA om te wachten op de hoofdrolspeler van deze middag, Rafael van der Vaart. De aanvoerder van Ajax is hét idool van Koen en Jos, die overigens zelf niet voetballen. Zij geven de voorkeur aan tennis. Daarom beantwoordde de ene helft van de tweeling de vraag van de tv-verslaggever die ter plaatse was - of hij zelf ook zo'n goede voetballer wil worden - negatief. ,,Maar ik bewonder Rafael wel. Hij is één van de beste voetballers!"

Rafael zelf moest eerlijk bekennen dat hij de film nog niet had gezien, maar hij zal hem zeker snel gaan bekijken, want de voetballer kreeg een aantal dvd's mee naar huis.

De Awards werden uitgereikt vanwege het enorme succes van deze Nederlandse familiefilm. Met meer dan 700.000 bezoekers en een 'box office' van meer dan 4 miljoen euro is de film inmiddels uitgegroeid tot het grootste bioscoopsucces van 2003. Behalve "Sietse en Hielke Klinkhamer" kregen ook regisseur Steven de Jong en producent Klaas de Jong een prachtige Award uit handen van Rafael van der Vaart.