Menu
Van der Vaart richt zich volledig op PSV

Van der Vaart richt zich volledig op PSV

Rafael van der Vaart miste de aflopen weken veel speelminuten. In februari werd de middenvelder geveld door ziekte, waardoor hij minder aan spelen toekwam. En ook de uitwedstrijd tegen NEC moest Van der Vaart, wegens een polsblessure, aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels heeft hij de training hervat en is hij gebrand om tegen PSV te spelen.

In de laatste training op zaterdag voor de wedstrijd tegen NEC kreeg Van der Vaart een hard schot tegen zijn hand en kneusde daardoor zijn pols. ,,Dat was vreselijk balen. Je traint de hele week hard om vervolgens op de dag voor de wedstrijd te moeten afhaken”, vertelt Van der Vaart. Hoewel de opstelling nog niet bekend was gemaakt, had hij goede hoop te spelen in Nijmegen. Een zogenaamd ‘zekerheidje’ was de middenvelder namelijk niet. ,,Maar de verhalen, dat ik weg zou willen bij Ajax zijn echt onzin. Natuurlijk droom je als jonge speler wel van het buitenland. Dat doet elke speler die in Nederland speelt. Maar ik ga in een moeilijke periode echt niet mijn hoofd laten hangen of de handdoek gooien. Ik moet op de training gewoon laten zien, dat de trainers niet om me heen kunnen. Verder werk ik keihard. De rest komt vanzelf weer. Daar ben ik van overtuigd.”

Het nieuws dat Danny Blind de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal wordt, heeft hem blij verrast. ,,Ik kende natuurlijk de geruchten, maar ik ben blij, dat het nu bekend is. Persoonlijk vind ik het een erg goede keuze. Blind ken ik redelijk goed van de jeugdopleiding. Daar heb ik altijd een goede en eerlijke band met hem gehad. Hij is een typische Ajax-trainer, die ook de jeugd een kans geeft”, vertelt de middenvelder.

Zover is het echter nog niet. Ajax wacht aanstaande zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen PSV. De Amsterdammers zetten bij winst een belangrijke stap in de jacht naar de tweede plek. ,,En wij krijgen AZ ook nog thuis. Het seizoen is dus nog absoluut niet verloren. De rust is met de aanstelling van de nieuwe trainer gelukkig weer terug in de groep. We hebben alles nog in eigen hand. Volgend seizoen moeten we weer Champions League spelen!”