Menu

Van der Vaart scoort voor Oranje

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond in Lausanne een oefenwedstrijd tegen De Faeröer Eilanden met 3-0 gewonnen. Voor Oranje scoorden Rafael van der Vaart, Roy Makaay en Marc Overmars. Het doelpunt van de Ajacied was typerend voor de aanvallende middenvelder. Net buiten het strafschopgebied schoot Van der Vaart met een hard afstandsschot in de hoek.

Oranje zag de oefeninterland duidelijk als een veredeld trainingspartijtje. Op de ochtend van het duel was er nog pittig getraind door de mannen van bondscoach Dick Advocaat. Toch waren de vele wissels in de rust opzienbarend. Advocaat had vorige week verkondigd dat hij de komende wedstrijden zou kiezen voor een vaste elf. Dat was dinsadagavond niet terug te zien. In de rust wisselde de bondscoach in de oefeninterland tegen de Faeröer in Lausanne maar liefst 10 van zijn 11 basisspelers.

Met zijn verschillende opstellingen heeft Advocaat de laatste interlands nog steeds geen duidelijk keuze voor de bezetting van enkele cruciale posities gegeven. De Ajacieden Wesley Sneijder en Johnny Heitinga zullen niet goed weten waar ze aan toe zijn. Speelt Sneijder centraler op het middenveld of meer op de rechterflank? Heitinga stond de tweede helft in de as van de verdediging.

De enige Nederlandse treffer voor rust kwam van de voet van Rafael van der Vaart. Na de hervatting gaven Roy Makaay en Marc Overmars meer kleur aan de Nederlandse zege. De doelpunten waren leuk voor de ruim 3000 aanwezige Nederlandse supporters, maar de bondscoach wacht nog veel werk. Hij zal ook beseffen dat je na een oefeninterland met in het totaal 11 wissels weinig verstrekkende conclusies kan trekken.

Foto's: www.proshots.nl

Nederland - De Faeröer Eilanden 3-0 (1-0). 30. Van der Vaart 1-0, 52. Makaay 2-0, 59. Overmars 3-0. Scheidsrechter: Leuba (Zwi). Toeschouwers: 3.200. Gele kaart: Arnbjorn Danielsen (Faeroër).

Nederland: Van der Sar (46. Waterreus); Reiziger (53. Robben), Stam
(46. Heitinga), Bouma (46. De Boer) en Van Bronckhorst (46.
Zenden); Sneijder (46. Van der Meyde), Cocu (46. Bosvelt), Van der
Vaart (46. Seedorf) en Davids (46. Overmars); Van Nistelrooij (46.
Makaay) en Kluivert (46. Van Hooijdonk).

De Faeröer: Mikkelsen (46. Knudsen); Arnbjorn Danielsen (53.
Frederiksbergen), Johannesen, Thorsteinsson en Olsen; Borg, Jann
Petersen, Atli Danielsen (65. Nielsen) en Jacobsen (90. Mortensen);
Flotum (53. Elttor) en John Petersen (80. Hansen).