Menu

Van der Vaart scorende uitblinker bij Jong Oranje

Ajacied Rafael van der Vaart was vrijdagavond de grote uitblinker bij het Jong Oranje van bondscoach Mark Wotte. De middenvelder scoorde tegen de Ieren de gelijkmaker, waardoor het belofte-elftal verzekerd is van de tweede plaats. Of dat genoeg is voor kwalificatie voor het EK blijkt pas op 5 oktober.

Andy van der Meyde en Cedric van der Gun zouden normaliter ook bij de selectie voor Jong Oranje hebben gezeten, maar zij moesten met blessures afzeggen. Behalve Van der Vaart kwam ook de bij Ajax onder contract staande Youssouf Hersi in actie.

Ierland kwam binnen tien minuten op voorsprong. Rafael van der Vaart trok drie minuten later de stand weer gelijk. Op de KNVB-website schreef de voetbalbond dat alleen Rafael van der Vaart aan Nederlandse zijde aanspraak maakte op een voldoende. Super, kwalificeerde Wotte zijn prestatie tegen de Ieren. “Maar het is niet zo dat Van der Vaart in Jong Oranje niets meer leert. Ik denk niet dat hij het niveau al is ontstegen. Hij moet er hard voor werken, het oogt alleen wat makkelijk.”

Bij de 1-1 bleef het en daar mocht Oranje op zich blij mee zijn.

Opstelling Jong Oranje: Jelle ten Rouwelaar (Emmen); Michael Lamey (RKC Waalwijk), Ruud Knol (Vitesse, aanvoerder), Peter Wisgerhof (NEC); Jan Kromkamp (AZ), Theo Janssen (Vitesse), Rafael van der Vaart (Ajax), Pascal Bosschaart (FC Utrecht); Youssouf Hersi (NAC (90.Houwing)), Dirk Kuijt (FC Utrecht), Kevin Bobson (NAC (68.Zonneveld)).