Menu

Van der Vaart start tegen Moldavië

Met Rafael van der Vaart in de basis vervolgt het Nederlands voetbalelftal woensdag in Tiraspol de weg richting het Europees kampioenschap van 2004 in Portugal.

De 20-jarige Ajacied moet tijdens het uitduel bij het nog puntloze Moldaviƫ als aanvallendste middenvelder de beoogde scherpschutters Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooy van extra munitie voorzien. Met de keus voor Van der Vaart vervult bondscoach Dick Advocaat een belangrijke wens van zijn beoogde koningskoppel.

Kluivert en Van Nistelrooy klagen al geruime tijd over een gebrek aan aanvoer vanaf het middenveld. Ze toonden zich na afloop van het onbesliste duel met Tsjechiƫ wel heel tevreden over de invalbeurt van Van der Vaart. ,,Het is lekker voetballen met Rafael", constateerden ze.

Geheel tegen zijn gewoonte in deed Dick Advocaat dinsdagavond na afloop van de laatste training voor de EK-kwalificatiewedstrijd niet geheimzinnig over zijn opstelling. ,,Van der Vaart begint achter de spitsen", liep hij vooruit op het debuut van de Ajacied in de basiself van Oranje.

Opstelling Nederland: Waterreus; Ricksen, Stam en Frank de Boer; Seedorf, Van Bommel, Van der Vaart, Davids en Zenden; Kluivert en Van Nistelrooy.


Bron: ANP