Menu

Van der Vaart: 'Toch een beetje Champions-Leaguegevoel'

Na de training en de lunch vertrok de Ajax-bus met daarin een selectie van negentien man dinsdagmiddag richting Noordwijk voor het mini-trainingskamp voorafgaand aan de wedstrijd tegen AJ Auxerre woensdagavond. Maar niet voordat de Ajacieden de aanwezige pers te woord hadden gestaan.

Voor Rafael van der Vaart voelt het duel tegen Auxerre als een Champions-Leaguewedstrijd. ,,Het is een heel belangrijke wedstrijd voor ons. In de Champions League zijn we niet ver gekomen, dus moeten we nu zo ver mogelijk zien te komen in de UEFA Cup. Het is een mooi podium om te laten zien dat we wel goed kunnen zijn. Ik hoop dat we deze ronde doorkomen, dan wacht ons Basel of Lille. Ik denk dat dat dezelfde soort ploegen zijn als Auxerre. Maar eigenlijk wil ik niet verder denken dan de wedstrijd van morgen. Aan het winnen van de UEFA Cup denk ik nog helemaal niet, we doen het stapje voor stapje."

Maarten Stekelenburg zal naar alle waarschijnlijkheid onder de lat staan tegen de Fransen. ,,Ik ben blij dat ik weer een hele wedstrijd kan spelen. Tegen NAC heb ik vijfenveertig minuten gespeeld en dat heb ik redelijk gedaan. Het is altijd moelijk om in te vallen." Tegen Maccabi Tel Aviv speelde Stekelenburg zijn laatste wedstrijd op Europees niveau. ,,Daar heb ik niet zulke beste herinneringen aan. Maar zo'n wedstrijd speel je altijd wel een keer. Morgen sta ik er weer. Aan het begin van het seizoen werd ik tot eerste keeper gekozen. Dat ben ik niet gebleven. Voor mij is het tegen Auxerre een goede gelegenheid om de trainer te laten dat hij het bij het verkeerde eind had."

Escudé
Julien Escudé is verheugd tegen een Franse ploeg te spelen woensdag. In de Kick Off die voor de wedstrijd te koop is bij het stadion, staat een uitgebreid interview met de Fransman over de komende opponent. Hieronder volgt alvast een fragment:

,,Het is vreemd om ín Auxerre te voetballen. Omdat ze graag op de counter spelen, laten ze de bal vaak aan de tegenstander. Dan denk je dat je uit speelt, negentig minuten de bal hebt en dat het simpel zal zijn, maar als zij de bal veroveren, sturen ze hem meteen achter de verdediging de diepte in en scoren ze. Dan verlies je, zonder te weten hoe het kwam. Een beetje op de Italiaanse manier. Ik weet nog dat we met Rennes wel eens vijf of zes doelkansen kregen, maar toch met 1-0 verloren. Het is dus belangrijk dat we geconcentreerd blijven en niet denken dat het makkelijk wordt omdat we veel in balbezit zijn. Ook moeten we goed letten op de omschakeling. Dat is vooral belangrijk, omdat ze de bal snel in de ruimte spelen. Het worden moeilijke wedstrijden, maar het is geen onmogelijke opgave."