Menu

Van der Vaart traint met de groep

Rafael van der Vaart, die begin september een knieblessure opliep, keerde vrijdagochtend terug in de groep. Maar de talentvolle middenvelder, overigens nog niet bij 'de achttien', was niet de enige. Ook Wamberto en Maxwell voegden zich bij hun teamgenoten.

Dat betekent dat alleen nog de veldspelers John Heitinga en John O'Brien en de keepers Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg worden gemist. De rest is redelijk fit. Van der Vaart deed een groot gedeelte van de vrijdagtraining mee, maar hij reist morgen nog niet af naar Waalwijk. ,,De laatste fase naar herstel gaat bij Rafael altijd snel", constateerde een grieperige Ronald Koeman. ,,Hij is een speler die minder tijd nodig heeft om in het ritme te komen. Het zou nog kunnen dat hij meegaat naar Lyon, maar dat weten we op dit moment nog niet."

Net als Van der Vaart zit Wamberto ook (nog) niet bij de selectie voor RKC. Maxwell en keeper Joey Didulica wel. ,,Maar Timmer keept, want Joey is nog niet honderd procent fit", aldus Koeman tussen de hoestbuien door. Nigel de Jong maakt deel uit van de groep, terwijl Pasanen in Amsterdam achterblijft.

Uiteraard is ook dit duel tegen RKC, tussen twee Champions-Leagueduels in, een verraderlijke. ,,Die ploeg bereidt zich de hele week voor op het treffen met ons, terwijl het voor ons een wedstrijd tussen twee andere wedstrijden in is. Voor ons geldt hetzelfde cliché als altijd: we moeten winnen. Wij zijn momenteel van de teams in de Champions League de ploeg die de minste punten heeft verspeeld in de competitie."

Zijn de spelers over de puntendeling tegen Rosenborg heen? ,,Natuurlijk was dat een behoorlijke teleurstelling, maar we zijn nu drie dagen verder. We hebben geen tijd om daar lang bij stil te staan."

Na de training van vrijdag werden voor de Staatsloterijshow opnames gemaakt, die in het teken stonden van de Oudejaarsloterij. De Ajacieden spraken een wens uit en tot slot volgde er een shot van de spelers met het personeel. Deze beelden worden op 31 december uitgezonden.