Menu

Van der Vaart voelt weer gras onder de voeten

Tijdens de vrijdagtraining van Ajax, vanochtend niet op het trainingsveld maar in de Arena, werkte de groep een stevig partijtje af, trainden keepers Didulica en Stekelenburg apart en zette Rafael van der Vaart weer zijn eerste stappen op een voetbalveld.

Tegen het eind van de oefensessie verscheen Rafael van der Vaart op het veld. Hij deed met fysiotherapeut Pim van Dord enkele loopoefeningen en maakte een paar rondjes om het veld van de Arena.

De geblesseerde keepers Stekelenburg en Diduclica werden aan een kant van het stadion apart getraind door keeperstrainer Wil Coort. Vooral Joey Didulica had zich gewapend tegen de snijdende kou. De Australishe doelman werkte de training af met een warme muts op het hoofd.

Zo nu en dan gadegeslagen door de voor zichzelf trainende Andy van der Meyde speelde de groep een pittige partij. Nikos Machlas liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De Griekse spits trof een aantal keren doel, met als hoogtepunt een 'stiffie' vanaf de rand van het strafschopgebied. Het meeste applaus kreeg Machlas voor een spectaculaire omhaal, die hij keihard op de lat schoot.