Menu

Van der Vaart wint met HSV

Rafael van der Vaart heeft zijn eerste zege in de Bundesliga binnen. Met zijn nieuwe club Hamburger SV won de oud-Ajacied zaterdag van FC Nürnberg, 3-0. De Nederlands international speelde ruim zeventig minuten mee. Tot scoren kwam hij niet. Wel kreeg Van der Vaart de gele kaart.

Mpenza maakte het eerste doelpunt voor HSV. De overige treffers kwamen op naam van Barbarez, die een keer scoorde uit een strafschop. De Hamburgers rekenden af met de traditie slecht aan het seizoen te beginnen. In de afgelopen tien jaar hadden ze
eenmaal een openingsduel gewonnen.

Volgens de Duitse critici debuteerde Van der Vaart onopvallend. Hij liet weliswaar enkele technische hoogstandjes zien, maar had geen direct aandeel in de productie. Van der Vaart was de enige Nederlander in de formatie. Mede-international Khalid Boulahrouz ontbrak nog wegens een blessure.

Zelf had Van der Vaart ook geen overdreven lof voor zijn optreden. ,,Het was van mijn kant geen goede wedstrijd. Ik weet zeker dat het nog veel beter kan. De hoofdzaak is echter dat we hebben gewonnen. De rest komt ongetwijfeld de komende wedstrijden
wel.''

De score van HSV was niet voldoende voor de topklassering in de voorlopige stand. Werder Bremen, ook uit het noorden, haalde nog forser uit. Tegen Arminia Bielefeld werd het 5-2. Klose en Klasnic scoorden twee keer voor de favoriet, aanvoerder Baumann deed dat eenmaal.

Bron: ANP