Menu

Van der Vaart zorgt voor twee bekerduels in eigen huis

Rafael van der Vaart verrichtte direct na de wedstrijd Ajax-Groningen de loting voor de halve finale. Als eerste ploeg trok het talent Ajax 2 uit de koker. Hij koppelde zijn leeftijdsgenoten aan FC Utrecht. Als derde club verscheen zijn eigen team uit het balletje. Uiteraard was PSV de club die uit het laatste balletje tevoorschijn kwam.

Zijn trainer Ronald Koeman gaf zijn commentaar als volgt: ,,Ik wil de finale halen. Dan was het misschien beter geweest om Ajax 2 te loten. Hadden we er een mooie wedstrijd van kunnen maken, die wij met 6-5 zouden winnen. Maar PSV uitschakelen, is ook niet erg."

Van der Vaart was trots op zijn loting. ,,Ik heb voor het tweede wel gunstig geloot. Utrecht uit is namelijk een groot verschil met Utrecht thuis. Voor ons wordt PSV een moeilijke tegenstander, maar wel een mooie wedstrijd."

De wedstrijden worden woensdag 6 en donderdag 7 maart gespeeld. Welk team op welke dag aantreedt, is nog niet bekend. Feit is wel dat Ajax 1 zondag 3 maart al thuis tegen Feyenoord speelt.