Menu
Van der Wiel alleen aan kop

Van der Wiel alleen aan kop

Gregory van der Wiel heeft in de Ajax EK-pool de koppositie overgenomen van Alfons Groenendijk. De verdediger voorspelde correct dat Oranje met 2-0 zou winnen van Roemenië en dat Italië te sterk zou zijn voor Frankrijk.

Oranje won dinsdag met 2-0 van Roemenië. John Heitinga droeg de aanvoerdersband. Foto Pro Shots Oranje won dinsdag met 2-0 van Roemenië. John Heitinga droeg de aanvoerdersband. Foto Pro Shots

De uitslag van Italië – Frankrijk (2-0) had Van der Wiel niet helemaal goed. De jonge Ajacied hield het op 2-1 voor de Italianen. Toch leverde de winst van Italië hem twee punten op. Met de correcte uitslag van Nederland – Roemenië voegde hij nog eens vijf punten aan zijn totaal toe. Van der Wiel lost met 41 punten Alfons Groenendijk af als koploper. Groenendijk behaalde dinsdag ‘slechts’ twee punten en staat nu op 39 punten. Hij dacht dat Nederland met 1-0 zou winnen van Roemenië en dat Italië – Frankrijk zou eindigen in 0-0.
Het duo Sjaak Swart/Heini Otto behaalde dinsdag net als Van der Wiel zeven punten en staat met 38 punten op de derde plaats.

In de strijd om de ‘rode lantaarn’ blijft het spannend. Simon Tahamata sprokkelde vier punten bij elkaar door Nederland en Italië op winst te zetten. David Endt behaalde twee punten minder en neemt daardoor de laatste plaats over van Tahamata. De teammanager voorspelde dat Nederland met 3-0 zou winnen van Roemenië, en vulde bij Italië – Frankrijk 2-2 in.

Woensdagavond staan de twee laatste groepswedstrijden op het programma van dit EK. In groep D neemt Rusland het op tegen Zweden en speelt Griekenland tegen Spanje. De winnaar van Rusland – Zweden speelt zaterdag tegen Oranje. Bijna alle Ajax EK-pooldeelnemers voorspellen dat het Rusland van Guus Hiddink zal winnen van Zweden. Alleen David Endt, Urby Emanuelson en Gregory van der Wiel houden het op een gelijkspel.

Het klassement wordt na deze wedstrijden waarschijnlijk behoorlijk op zijn kop gezet omdat nu ook alle eindstanden van de groepen zullen worden doorberekend.

De tussenstand:

Gregory van der Wiel 41 punten
Fons Groenendijk 39 punten
Sjaak Swart/Heini Otto 38 punten
Robin Pronk 35 punten
Erik Heijblok 33 punten
Urby Emanuelson 32 punten
Henri van der Aat 27 punten
Herman Pinkster 26 punten
Simon Tahamata 20 punten
David Endt 19 punten

Kijk hier voor de spelregels en de voorspellingen van de deelnemers >>