Menu
Van der Wiel bij Topscore Finals

Van der Wiel bij Topscore Finals

Gregory van der Wiel was vrijdag als ambassadeur van Topscore en in Sporthallen Zuid present bij de tiende editie van Topscore Finals. Andrée van Es, wethouder Diversiteit en Integratie van de gemeente Amsterdam, reikte samen met Gregory van der Wiel, Ajax-speler en ambassadeur van Topscore, de prijzen uit.

Ruim 2000 leerlingen van 50 middelbare scholen streden in tien takken van sport om het kampioenschap van Amsterdam. Om alle Amsterdamse kinderen de gelegenheid te geven om te sporten, haalden de deelnemers een recordbedrag van € 1.100. op voor het Jeugdsportfonds. De prijs voor de beste school ging naar het Pieter Nieuwland College, het Cosmicus Lyceum won de prijs voor de sportiefste school.

Topscore laat leerlingen op school en naschools kennismaken met sport. De Topscore Finals is het jaarlijkse afsluitende evenement van een jaar lang kennismaking met sport op school. Fair Play, sportiviteit en hoffelijkheid staan hierbij het hele jaar door hoog in het vaandel.

Gregory van der Wiel reikte de prijzen uit. Samantha Haage was een van de winnaars. Zij ontving uit handen van Van der Wiel een originel bal van adidas. Gregory van der Wiel reikte de prijzen uit. Samantha Haage was een van de winnaars. Zij ontving uit handen van Van der Wiel een originel bal van adidas.

Via Topscore kunnen leerlingen het hele jaar door naschools deelnemen aan sport. Om ook andere kinderen, die deze kans niet hebben, te laten sporten steunt Topscore Finals het Jeugdsportfonds Amsterdam. Wethouder Van Es overhandigde aan het eind van de dag een cheque van € 1.100 aan Pim Storm van het Jeugdsportfonds. Dit bedrag is door de deelnemers, begeleiders, medewerkers, partners en sponsors opgehaald.

Alle eerste prijswinnaars werden vrijdag gehuldigd en gingen op de foto met Gregory van der Wiel. Als klap op de vuurpijl speelde Van der Wiel ook mee in de finale 'latje trappen'. Samantha Haage werd de winnaar van die finale en ontving uit handen van de Ajacied een originele adidas-bal. Ook ontving ze een voucher waarmee een thuiswedstrijd van Ajax kan worden bezocht voor komend seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Jasper Ruhé

Van der Wiel had het vrijdag naar zijn zin in Sporthallen Zuid. Van der Wiel had het vrijdag naar zijn zin in Sporthallen Zuid.
De voucher die Samantha Haage ontving is goed voor een bezoek aan een thuiswedstrijd van Ajax volgend seizoen. Het wedstrijdbezoek is beschikbaar gesteld door de Ajax Foundation. De voucher die Samantha Haage ontving is goed voor een bezoek aan een thuiswedstrijd van Ajax volgend seizoen. Het wedstrijdbezoek is beschikbaar gesteld door de Ajax Foundation.