Menu
Van der Wiel dichtbij herstel

Van der Wiel dichtbij herstel

Gregory van der Wiel is weer op de weg terug. De 20-jarige Amsterdammer raakte in november geblesseerd aan de linkerknie. ,,Na heel veel maanden gaat het eindelijk beter,’’ stelt de verdediger met opluchting in de stem.

De Kuip, 11 november 2007. De Klassieker is ruim een uur oud als Feyenoorder Michael Mols wordt geblokt door Van der Wiel. Het rechterbeen van de Ajacied gaat richting bal, maar bij de landing blijft de linkerknie ‘hangen’ in het gras. De jonge centrale verdediger blijft geblesseerd liggen. De eerste hulp van fysiotherapeut Ricardo de Sanders mag niet baten. De Ajacied met het rugnummer 25 verlaat licht hinkend het veld, maar wel op eigen kracht. Mede geholpen door een treffer van invaller Siem de Jong, vervanger van Van der Wiel, besluit Ajax de Klassieker met een gelijkspel: 2-2.

,,Bij de sliding bleef mijn been in het gras hangen. Daardoor kwam ik verkeerd terecht en verdraaide mijn knie'', kijkt Van der Wiel desgevraagd terug naar zijn voorlopig laatste voetbalactie. Na een veelbelovende reeks optredens in Ajax 1, is de teller voorlopig gestopt bij zestien officiële duels. Na de Klassieker bleek Van der Wiel een beschadiging aan de binnenband van de linkerknie te hebben opgelopen.

Gregory van der Wiel gaat het duel aan met Feyenoorder Michael Mols. Gregory van der Wiel gaat het duel aan met Feyenoorder Michael Mols.

Het herstelproces verliep minder voorspoedig dan gehoopt. Afgelopen week zette Van der Wiel weer een goede stap vooruit. ,,Ik mag weer rennen en train weer buiten’’, vertelt de uit de jeugdopleiding doorgestroomde Ajacied. De opluchting en tevredenheid vallen te begrijpen. Van der Wiel heeft een maanden durende periode van (verplichte) rust en medische zorg achter zich liggen. Na de rust wordt de belasting van de knie zorgvuldig opgebouwd. De fysiotherapeuten wijken voorlopig nog niet van zijn zijde.

Het revalidatietraject wordt voortgezet. Van der Wiel ziet de nabije voetbaltoekomst weer zonnig in. ,,Ik ben nu echt weer op de goede weg. Als dit zo doorgaat, hoop ik nog dit seizoen iets te spelen. Of dat in het eerste is of bij Jong Ajax, dat ligt aan de trainer.’’

Bekijk het volledige interview (Update) met Gregory van der Wiel nu op Ajax TV.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>