Menu
Van der Wiel even terug op oude school

Van der Wiel even terug op oude school

Gregory van der Wiel keerde vrijdagmiddag even terug op zijn oude basisschool. Samen met Aras Özbiliz sloot hij het scholenproject van Ajax StreetWise op de Louis Bouwmeesterschool af. De Ajacieden beleefden samen met de leerlingen een mooie middag.

Lopend over de gang van de Louis Bouwmeesterschool in Amsterdam Nieuw-West word je op subtiele wijze herinnerd aan een mooi feit. Zowel Ajax’ teammanager David Endt als Gregory van der Wiel zaten hier ooit in de schoolbanken. De foto aan de muur spreekt voor zich. Beiden heren lachen breed de camera in. Hetzelfde geldt voor de 281 kinderen die nu op de Louis Bouwmeesterschool zitten. Want deze week was Ajax StreetWise op hun school te gast.

Hans Witte, conciërge: ,,Ik loop al 16 jaar rond in het onderwijs, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit project doet wonderen bij de kinderen. Echt uniek. De hele school is nu in de ban van voetbal. Kijk alleen al naar het schoolplein.” Op dat moment zijn de groepen 3, 5 en 7 druk in de weer met hun Ajax-bal. Verbeten wordt er om elke meter gestreden. Want misschien scout de Ajax-meester wel iemand! ,,Kijk meester, dit is de bal van team groep 5. Dit is onze bal!” Een grote 5 staat met stift op de bal geschreven. ,,Wij zijn het beste team van de school. Niemand kan van ons winnen.”

Natuurlijk werd juist deze week afgesloten met een bezoek van Gregory van de Wiel. Maar hij kwam niet alleen. Samen met Aras Özbiliz reikte hij de diploma’s uit. Van der Wiel liep zelfs nog wat oude juffen en meesters tegen het lijf. Ook David Endt zag ouden bekenden op zijn oude basisschool.

Overigens verdienen de leerlingen van de Louis Bouwmeesterschool een groot compliment. Op geen enkele school verliep de afsluiting zo netjes als op de school in Nieuw-West. Zelfs toen de spelers tussen de kinderen stonden, wisten de kinderen zich als een echt voorbeeld te gedragen. En dat is precies waar Ajax StreetWise voor staat.

Tekst: Bram Meurs, SCIANDRI sportmanagement
Foto’s: Aschwin Bos

Volg alles over Ajax StreetWise op Hyves!

Van der Wiel en Özbiliz kregen een warm onthaal op de Louis Bouwmeesterschool. Van der Wiel en Özbiliz kregen een warm onthaal op de Louis Bouwmeesterschool.
Ajax StreetWise werd op vrolijke wijze afgesloten. Ajax StreetWise werd op vrolijke wijze afgesloten.
Gregory van der Wiel keerde even terug op zijn oude basisschool. Gregory van der Wiel keerde even terug op zijn oude basisschool.