Menu
Van der Wiel gast op De Kans

Van der Wiel gast op De Kans

Gregory van der Wiel was afgelopen week te gast bij SBO De Kans, een school voor speciaal basisonderwijs. Onder luid gejuich van ruim 180 kinderen overhandigde hij de sleutel van de heropende school in Amsterdam.

In de knusse en kleurrijke aula van SBO De Kans raden maar liefst 180 kinderen de naam van de mystery guest, die tijdens de heropening van de school zijn opwachting maakt. Na een aantal hints weten de scholieren dat het om een profvoetballer gaat. ,,Messi!’’ Galmt het door de open ruimte. Jeugdjournaal-presentatrice Tamara Seur, die de gezellige middag presenteert, geeft aan dat het om een Ajacied gaat. Al gauw klinkt de naam Gregory van der Wiel.

Wanneer de immens populaire Ajacied én Amsterdammer het podium opkomt, klinkt er luid gejuich en een daverend applaus. De brede glimlach op het gezicht van de Ajacied is niet weg te krijgen. Met veel plezier baant hij een weg door de vele kinderen voor een groepsfoto, assisteert hij de goochelaar en overhandigt hij de sleutel van de nieuwe school.

,,Dit is leuk om te doen’’, zegt hij na zijn middagje op De Kans. ,,Het geeft je een heel goed gevoel. Ik stond de hele tijd met een glimlach op mijn gezicht. Met zo’n klein bezoekje maak je zoveel kinderen blij.’’

De Kans – dat staat voor Kinderen Allemaal Naar School – is een school voor speciaal basisonderwijs. De kinderen krijgen op De Kans extra aandacht bij het leren en ouders krijgen hulp bij het opvoeden.

Foto's en tekst: Ajax.nl

In de volle zaal beantwoordt Van der Wiel vragen van presentatrice Tamara Seur. In de volle zaal beantwoordt Van der Wiel vragen van presentatrice Tamara Seur.
Met een grote glimlach baant de Ajacied zich een weg tussen de kinderen. Met een grote glimlach baant de Ajacied zich een weg tussen de kinderen.
Met z'n allen op de groepsfoto! Met z'n allen op de groepsfoto!
Van der Wiel assisteert de goochelaar. Van der Wiel assisteert de goochelaar.
'SBO de Kans' verschijnt uit de toverhoed. 'SBO de Kans' verschijnt uit de toverhoed.
Uit een brandend schilderij verschijnt een grote sleutel. Uit een brandend schilderij verschijnt een grote sleutel.
Van der Wiel overhandigt de sleutel aan het schoolhoofd. Van der Wiel overhandigt de sleutel aan het schoolhoofd.
De Kans staat voor 'Kinderen Allemaal Naar School'. De Kans staat voor 'Kinderen Allemaal Naar School'.