Menu
Van der Wiel geeft @ntwoord

Van der Wiel geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden supporters een vraag stellen aan Gregory van der Wiel. De verdediger vertelt onder meer over zijn liefde voor tatoeages en de knieblessure die hem acht maanden aan de kant hield.

Welke tegenstander vind je het moeilijkst om tegen te voetballen?
Max ter Halle, Almelo

,,Tot nu toe zijn dat Zlatan Ibrahimovic en Adriano geweest. Zij zijn groot, erg sterk en technisch goed."

Wat vind je het leukst en wat het minst leuke aan profvoetballer zijn?
Mike Verheijen, Geertruidenberg

,,Het is fantastisch dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Van jongs af aan heeft alles al in het teken van voetbal gestaan. Waar is wel eens problemen mee heb, is het vroege opstaan. Ik ben niet echt een ochtendmens."

Hoe ging je vorig seizoen om met je blessure?
Sander van den Berg, Kudelstaart

,,Het was mentaal gezien een erg zware tijd. Ik had de binnenband van mijn knie verrekt en telkens als ik terug leek te komen, kreeg ik een terugslag. In totaal heb ik acht maanden niet gespeeld, dat hoop ik nooit meer mee te maken."

Hoe ver denk je te komen in het UEFA Cuptoernooi?
Roy Haring, Grootebroek

,,We hebben een goede ploeg en kunnen in het toernooi groeien. Ik vind dat we minimaal moeten overwinteren in de UEFA Cup."

Naast wie zit je in de kleedkamer?
Manon Elst, Gouda

,,Ik heb de meest relaxte plek in de kleedkamer sinds die verbouwd is. Ik zit in de hoek en heb aan de rechterkant extra ruimte. Ook aan de linkerkant heb ik niemand naast me zitten nu Albert Luque verhuurd is."

Wie is je grote voorbeeld?
Marjanne Knoop, Elst

,,Vooral van Kaka en Cristiano Ronaldo kan ik genieten. Geen verdedigers, maar ik ben ook een heel ander type dan de doorsnee verdediger. Ik ben geen type Jaap Stam of Marco Materazzi, die meedogenloos in de duels zijn. Ik moet het meer hebben van mijn voetballende kwaliteiten door veel in te schuiven."

Wat doe je als je een avond vrij bent?
Danny Binnendijk, Bodegraven

,,Dat zal niet veel verschillen van wat andere mensen doen. Ik vind het leuk om naar de bioscoop te gaan of om met vrienden op de PlayStation te spelen."

Het viel me tijdens de Klassieker op dat je een tatoeage hebt. Wat bekent die?
Tommie Joris, Nonneveld

,,In totaal heb ik vijf tatoeages. Het klopt trouwens wat er gezegd wordt over tatoeages. Als je er ooit een hebt laten zetten, dan wil je er meer. Tijdens de Klassieker waren er twee te zien. Op mijn rechterarm heb ik mijn eigen naam met versierselen er om heen. De tatoeage op mijn linkerarm bestaat uit de voorletters van mijn drie zusjes, L A H."

Heb je nog teruggedacht aan je blessure tijdens Feyenoord – Ajax?
Pim Brouwes, Rijen

,,Vooral voorafgaand aan de wedstrijd heb ik er aan teruggedacht. Op het veld dacht ik er pas aan toen Michael Mols het veld in kwam. Vorig seizoen liep ik in een duel met hem die blessure op."

Waar ligt de kracht van dit Ajax en denk je dat jullie kampioen kunnen worden?
Pancho van der Post, Rijswijk

,,Natuurlijk kunnen we kampioen worden. De kracht van dit team zit in de sfeer, die is ontzettend goed. Onderling accepteren we veel en de wil om beter te worden is bij iedereen groot."