Menu
Van der Wiel geniet bij Oranje

Van der Wiel geniet bij Oranje

De eerste training van Gregory van der Wiel bij het Nederlands elftal vond plaats op voor hem vertrouwde grond. In de ArenA genoot de rechtsback van de lichte oefensessie onder bondscoach Bert van Marwijk ter voorbereiding op het oefenduel met Tunesiƫ.

Gregory van der Wiel trainde vandaag voor het eerst mee met het Nederlands elftal. Gregory van der Wiel trainde vandaag voor het eerst mee met het Nederlands elftal.

Naast Van der Wiel werkte ook Maarten Stekelenburg een eenvoudige training af op het uistekende ArenA-veld. De meeste aandacht van het uitgelopen journaille ging echter uit naar de debutant in de Oranje-selectie. ,,Ik had nooit verwacht nu al bij het Nederlands elftal te zitten. Dat kwam als een grote verrassing", erkende Van der Wiel glunderend na afloop van de training. Over het contact met zijn medespelers: ,,Ik ben uitstekend opgevangen door de spelers." Van der Wiel is voor veel spelers geen onbekende. Tot voor kort waren Klaas Jan Huntelaar, John Heitinga, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Ryan Babel clubgenoten bij Ajax.
,,Het zou fantastisch zijn als ik mag debuteren", zei Van der Wiel, die een lichte blessure opliep aan zijn wreef in het duel met Vitesse afgelopen zondag. ,,We gaan morgen bekijken hoe het met mijn voet zit, maar het is al veel beter dan gisteren." De Ajacied deed dan ook het grote deel van de training - bestaande uit rekken, wat loopoefeningen en een rondo - gewoon mee, maar ging tegen het einde alvast uit voorzorg op de luxe reservebank zitten. Nederland speelt woensdagavond om 20.30 uur in Rades een oefenwedstrijd tegen Tunesiƫ.
Maarten Stekelenburg zij aan zij met Henk Timmer. Komende zondag treffen beide keepers elkaar als Ajax en Feyenoord het in de Amsterdam ArenA tegen elkaar opnemen. Maarten Stekelenburg zij aan zij met Henk Timmer. Komende zondag treffen beide keepers elkaar als Ajax en Feyenoord het in de Amsterdam ArenA tegen elkaar opnemen.