Menu
Van der Wiel hoopt dit keer op 'net wel'

Van der Wiel hoopt dit keer op 'net wel'

Gregory van der Wiel speelt zondag tegen sc Heerenveen zijn vijftigste officiële wedstrijd van dit seizoen. Wedstrijd nummer 51 en 52 moeten de rechtsback prijzen gaan opleveren. De dubbele ontmoeting met Twente kan Ajax de dubbel bezorgen. ,,Het leeft heel erg in de groep. We weten wat we moeten doen.”

Hij graaft eens even diep in zijn geheugen. ,,Waar ik vandaag exact vier jaar geleden was?” Na wat kleine hints begint het de rechtsback van Ajax te dagen. ,,Oja, in Tilburg. Het was de dag van Willem II - Ajax. Die wedstrijd herinner ik me zeker nog. Onwaarschijnlijk hoe die middag voor ons verliep. PSV bleef maar scoren en stond op een gegeven moment met 5-1 voor. Wij stonden met 2-0 voor en moesten nog één keer scoren. Zelfs een indirecte vrije trap in het strafschopgebied ging er niet in.” De afloop is bekend. PSV werd kampioen en Ajax miste op een doelpunt na de titel.

Vorig seizoen herhaalde dat scenario zich min of meer opnieuw. Dit keer echter niet op een doelpunt, maar op een punt. Het zijn momenten waar Van der Wiel niet graag meer aan herinnerd wordt. De 23-jarige verdediger hoopt dat het dit seizoen drie keer scheepsrecht voor hem en Ajax wordt. ,,Steeds ‘net niet’ is geen pretje. Daarom hoop ik ook echt dat het dit seizoen ‘net wel’ voor ons wordt.”

,,Steeds 'net niet' is geen pretje. Daarom hoop ik dat het dit seizoen 'net wel' wordt.” ,,Steeds 'net niet' is geen pretje. Daarom hoop ik dat het dit seizoen 'net wel' wordt.”

De eerste belangrijke stap naar ‘net wel’ kan Ajax zondag in Friesland zetten. Op bezoek bij Heerenveen moet er gewonnen worden, zodat Ajax het in de thuiswedstrijd tegen FC Twente kan afmaken. ,,Het leeft heel erg in de groep. We weten wat we moeten doen. Zondag moeten we er met z’n allen voor gaan. Het mag ons niet opnieuw gebeuren dat we slap beginnen zoals laatst tegen NEC. Om dat te voorkomen moet iedereen bij zichzelf beginnen. Als groep praten we veel en focussen we ons de hele week. Tijdens de wedstrijd moet iedereen gewoon honderd procent zijn. Daar moet je op dat moment zelf voor zorgen. Al we dat allemaal zijn komt het goed.”

Na het competitieslot en de bekerfinale zit het seizoen voor Van der Wiel er nog niet op. ,,Eind mei spelen we met Ajax nog twee oefenwedstrijden in Amerika. Daarna ga ik ook nog met het Nederlands elftal weg. Ik heb dus nog wel een aantal wedstrijden te gaan voordat mijn vakantie begint. Maar dat is nu helemaal niet belangrijk. Ik wil prijzen winnen met Ajax. Op dit moment ben ik zeker nog niet aan rust toe.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst