Menu
Van der Wiel in selectie Oranje

Van der Wiel in selectie Oranje

Gregory van der Wiel is door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen voor de oefeninterland van Oranje in en tegen Tunesië. Het is de eerste keer dat de Ajacied geselecteerd is. Na de training reageerde rechtsback opgetogen op het nieuws.


,,Ik probeer het elke wedstrijd weer zo goed mogelijk te doen. Als je dan nu een kans bij het Nederlands elftal krijgt, is dat fantastisch'', was de eerste reactie van Van der Wiel na de vrijdagtraining. Aan de rand van het trainingsveld werd de Ajacied opgewacht door een legertje sportjournalisten. ,,Je probeert altijd een goede indruk achter te laten. Dat is wel gelukt, denk ik.''
Van der Wiel lijkt zijn plek als rechtsback te hebben gevonden. Op een centrale positie kan de verdediger ook aardig uit de voeten, maar de Ajacied begeeft zich liever op de rechterflank. ,,Ik houd ervan op te komen, als rechtsback is dat soms mogelijk. Ik voel me lekker op die plek.'' Ook doelman Maarten Stekelenburg maakt deel uit van de 19-koppige selectie. Het oefenduel wordt aanstaande woensdag gespeeld in Rades en begint om 20.30 uur.
Naast Van der Wiel zijn ook Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen geselecteerd hun nationale elftal. De Belgen spelen woensdag in Genk een oefeninterland tegen Slovenië. Luis Surez en Bruno Silva reizen af naar Libië waar Uruguay oefent tegen het Afrikaanse land. Miralem Sulejmani vliegt naar Nicosia om met Servië tegen Cyprus te oefenen. In hetzelfde vliegtuig zou Jong Ajax-speler Edgar Manucharyan wel eens kunnen zitten. De Armeen is geselecteerd voor de wedstrijd tegen Letland, die eveneens op Cyprus wordt gespeeld.
Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong behoren tot de selectie van het Nederlands Beloftenteam. Dat elftal oefent midweeks in Oss tegen Griekenland. Tegelijkertijd, enkele kilometers naar het zuiden in Luik, maakt Toby Alderweireld deel uit van de selectie van Jong België dat tegen Standard Luik speelt. Een ander Ajax-talent, Darko Bodul, is geselecteerd voor Jong Kroatië dat tegen Jong Macedonië oefent.
A-junior Rodney Sneijder oefent met Nederland U19 tegen de leeftijdsgenoten van België. Doelman Sergio Padt staat op de reservelijst. Voor het nationale team tot achttien jaar zijn zes Ajacieden opgeroepen: Ricardo van Rhijn, Roly Bonevacia, Geoffrey Castillion, Florian Jozefzoon, Lorenzo Ebicilio en Lorenzo Burnet. Zij zullen op 11 februari in Luxemburg oefenen tegen Luxemburg.