Menu
Van der Wiel is fan van Vertonghen

Van der Wiel is fan van Vertonghen

Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Jasper Cillessen hebben woensdag voor een klein feestje in het Emma Kinderziekenhuis AMC gezorgd. De drie Ajacieden waren te gast in het televisieprogramma Babbels van Emma TV. Het leverde een uurtje verrassende vragen en antwoorden op.

Net op het moment waarop een mevrouw haar fluisterstem heeft opgezet, stopt de lift op de achtste verdieping van het AMC in Amsterdam. ‘Dat is toch niet Jan Vertonghen?’ vraagt ze aan haar liftgenoten die naar het bezoekuur van het ziekenhuis zijn gekomen. Het antwoord is ja, het is hem wel. Samen met Gregory van der Wiel en Jasper Cillessen heeft de aanvoerder van Ajax deze woensdagmiddag vrijgemaakt om naar het Emma Kinderziekenhuis te komen. Met een speciale reden: een optreden in Babbels.

Hoewel de drie Ajacieden in hotelpak de kinderafdeling zijn opgekomen vallen ze nauwelijks op tussen alle jonge Ajax-fans die voor kortere of langere tijd in het ziekenhuis verblijven. Wie echter de camera’s van de iPhones volgt, ziet snel genoeg waar de aandacht naar uitgaat. Na de burgemeester van Amsterdam en Chris Zegers is het deze week de beurt aan de drie spelers van de koploper van de Eredivisie. Voor het vierde jaar op rij zijn de Ajacieden van de partij. En dat ze dit jaar in een topbezetting komen, is te merken ook. Rondom de studio drommen artsen, verpleegkundigen, ouders en andere belangstellenden samen. Het dertigjarig jubileum van Emma TV kan nu al niet meer stuk.

Jan Vertonghen trad ook nog even op als quizmaster. Jan Vertonghen trad ook nog even op als quizmaster.

De patiëntjes zitten uiteraard op pole position in de geïmproviseerde studio. Speciaal voor de gelegenheid is de kleine studio deze middag verruild voor een mobiele studio op de afdeling. Des te meer kids kunnen van dichtbij getuige zijn van Babbels. De ‘flitsvragen’ die de spelers krijgen voorgelegd zorgen voor veel leuke momenten in de studio. Want is het nu NEK of NEC? Gelukkig weet Jasper Cillessen daar wel het antwoord op. En kiest Jan Vertonghen voor Vlaamse frites of bitterballen? Als Belg kan hij uiteraard maar één antwoord geven. Gregory van der Wiel moet op zijn beurt een keuze maken tussen Lil’ Wayne of Wayne Rooney. De rechtsback kiest voor de spits van Manchester United.

Even later worden de vragen wat persoonlijker. Wie vindt Van der Wiel bijvoorbeeld de beste speler van Ajax? Zonder twijfel wijst hij Jan Vertonghen aan. Die kan op zijn beurt natuurlijk niet achterblijven door ‘Greg’ te noemen. Over de beste voetballer ooit zijn Cillessen, Vertonghen en Van der Wiel het snel eens: Lionel Messi. Al wil aanvoerder Vertonghen daar nog wel iets aan toevoegen: ,,Als Messi de beste ter wereld is, dan is Johan Cruijff toch zeker de beste van Europa.” Zo toont de Belg zich ook buiten het veld een ambassadeur van Ajax. Hoe lang hij dat nog zal zijn, liet hij ook in het Emma Kinderziekenhuis in het midden. ,,In ieder geval nog drie maanden”, zei hij gevat tegen de presentatrice. ,,Eerst kunnen we hopelijk straks nog een kampioensfeestje vieren.”

En wie de live-uitzending van Emma TV heeft gemist, geen nood. De aflevering met de Ajax-spelers wordt nog de hele week herhaald op het televisiekanaal van het Emma Kinderziekenhuis.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar de website van de Ajax Foundation

De studio van Emma TV was speciaal voor de gelegenheid naar de kinderafdeling verhuisd. De studio van Emma TV was speciaal voor de gelegenheid naar de kinderafdeling verhuisd.
De Ajacieden beleefden een leuke middag met de kids. De Ajacieden beleefden een leuke middag met de kids.
Presentatrice Stefanie, Gregory van der Wiel en twee patiëntjes. Presentatrice Stefanie, Gregory van der Wiel en twee patiëntjes.
Ook het verplegend personeel nam even een kijkje bij de uitzending in hun ziekenhuis. Ook het verplegend personeel nam even een kijkje bij de uitzending in hun ziekenhuis.