Menu
Van der Wiel is 'Mister Topscore'

Van der Wiel is 'Mister Topscore'

Gregory van der Wiel was dinsdagmiddag eregast bij de stadsdeelfinale van Topscore Amsterdam. In het Bijlmer Sportcentrum zag de ambassadeur van Topscore de teams van Scholengemeenschap Reigersbos en het Augustinus College namens stadsdeel Zuidoost de Topscore Finals bereiken. Van der Wiel nam alle tijd voor handtekeningen, foto’s, tips en uiteraard de prijsuitreiking.

Als Van der Wiel zich uiteindelijk op de goedgevulde tribune van het Bijlmer Sportcentrum meldt, wordt direct duidelijk dat hij een grote schare fans in Amsterdam Zuidoost heeft. Terwijl de jongens in de zaal bezig zijn om met hun school de finale te bereiken, worden ze door hun vrouwelijke klasgenoten vanaf de tribune aangemoedigd. En die hebben de rechtsback van Ajax uiteraard allang gezien toen hij eerder op de middag beide teams vanaf de bank kwam aanmoedigen. Telefoons schieten tevoorschijn en voor hij weet is de Ajacied vereeuwigd op heel wat smartphones.

Dan is het snel weer tijd voor de eigenlijke reden van zijn bezoek: het uitreiken van de beker aan de teams van de winnende school. Het hele seizoen hebben de scholen in Zuidoost, net als in de andere Amsterdamse stadsdelen, een onderlinge competitie gespeeld. Op deze finalemiddag blijkt Scholengemeenschap Reigersbos uiteindelijk de sterkste in de tweestrijd met het Augustinus College. Als winnaar mag SGR daardoor op 21 april twee teams afvaardigen naar de grote finale van Topscore in Sporthallen Zuid. Van der Wiel er sinds 2008 ieder jaar bij geweest. ,,Maar het leek me ook wel eens leuk om bij een van de stadsdeelfinales te zijn”, zegt Van der Wiel, die zichtbaar betrokken is bij het project. Als leerling van het Calandlyceum was de international vroeger ook altijd enthousiast deelnemer aan de naschoolse sportactiviteiten van Topscore. Hij mag daardoor inmiddels gerust 'Mister Topscore' worden genoemd. ,,Ik was vroeger altijd wel van de pleintjes en het voetballen in de zaal. Daarom vond ik Topscore vroeger altijd zo leuk. In mijn rol als ambassadeur steun ik dit initiatief dan ook met plezier. Als speler van Ajax kan ik Topscore onder de aandacht te brengen.”

Van der Wiel coachte beide teams tijdens de finaleduels. Van der Wiel coachte beide teams tijdens de finaleduels.

Vlak onder de rook van de Amsterdam ArenA coacht hij deze middag afwisselend de teams van de Scholengemeenschap Reigersbos en het Augustinus College. ,,Het is mooi de zien dat de leerlingen en hun coaches het allemaal zo serieus nemen. Je ziet dat ze met de passie waarmee ze spelen ver kunnen komen. Dat probeer ik deze jongens ook mee te geven als ze om tips vragen. Je moet altijd hard blijven werken om iets te bereiken.”

Omdat Van der Wiel momenteel herstellende is van een blessure aan zijn rechterbovenbeen kan hij zijn voetballende kwaliteiten helaas niet aan de leerlingen laten zien. Maar die ‘tegenvaller’ wordt ruimschoots goed gemaakt als even later alle teams met hun idool op de foto mogen. Bovendien had de wedstrijdorganisatie nog mooi nieuws voor de Augustinus School. Ook zij mogen als verliezende school een team afvaardigen naar de Topscore Finals. Zo waren er uiteindelijk alleen maar vrolijke gezichten in het Bijlmer Sportcentrum.

Ajax is partner van Topscore Amsterdam dat in opdracht van de Gemeente Amsterdam jongeren tussen 12-18 jaar (naschoolse) sportactiviteiten aanbiedt. Gregory van der Wiel is sinds 2008 ambassadeur van Topscore Amsterdam. Daarvoor was ex-Ajacied Ryan Babel nauw betrokken bij Topscore.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Naar de website van Topscore Amsterdam

Uiteraard had Van der Wiel zijn handtekeningenkaarten meegenomen. Uiteraard had Van der Wiel zijn handtekeningenkaarten meegenomen.
Het Bijlmer Sportcentrum ligt onder de rook van de ArenA. Het Bijlmer Sportcentrum ligt onder de rook van de ArenA.
Van der Wiel is al sinds 2008 ambassadeur van Topscore. Van der Wiel is al sinds 2008 ambassadeur van Topscore.