Menu
Van der Wiel is terug bij zijn club

Van der Wiel is terug bij zijn club

Gregory van der Wiel voltooide woensdag zijn eerste Ajax-training van dit seizoen op de Toekomst. Uitgerust en fris terug van vakantie verdeelde de rechtsback zijn trainingstijd over het veld buiten en de sportzaal binnen.

Tijdens de ruim anderhalf uur durende sessie werd vooral getraind op aanvallende patronen. Het inslijpen van passes op maat was een oefening voor alle Ajacieden. In het vervolg trainden de links- en rechtsbuitens hun voorzet, terwijl (vooral) spits Kolbeinn Sigthórsson diende als afmaker. Beurtelings doken ook de trainers (maar in deze rol vooral oud-spelers) Frank de Boer en Dennis Bergkamp op in de spits. Natuurlijk kreeg de IJslandse Ajacied de meeste ballen te verwerken. Sigthórsson wist zich uitstekend raad met de aanvoer vanaf de flanken.

Een originele kopgalg dook tijdens de training op als een fraai relikwie. Vooral Viktor Fischer bewees een klein beetje te kunnen vliegen en deed daarmee denken aan de basketballer Michael Jordan in zijn beste dagen. Ook His Royal Airness bleef vaak net iets langer in de lucht hangen.. Ook de kopoefeningen met de kopgalg pasten in de offensieve oefenstof die de staf de Ajacieden woensdag voorschotelde. Een koppende, of al te aanvallend trainende Van der Wiel was woensdag nog niet te bewonderen. In die rol gaan we Van der Wiel ongetwijfeld de komende dagen en weken weer zien.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De Ajacieden betreden het trainingsveld voor de woensdagtraining. De Ajacieden betreden het trainingsveld voor de woensdagtraining.
Van der Wiel trainde woensdag voor het eerst dit seizoen weer mee. Van der Wiel trainde woensdag voor het eerst dit seizoen weer mee.
Trainer Frank de Boer instrueert zijn rechtsbuitens Aras Özbiliz en Jody Lukoki bij de oefening op voorzetten. Trainer Frank de Boer instrueert zijn rechtsbuitens Aras Özbiliz en Jody Lukoki bij de oefening op voorzetten.
Eindstation Kolbeinn Sigthórsson toonde vaak zijn scherpte in de afronding. Eindstation Kolbeinn Sigthórsson toonde vaak zijn scherpte in de afronding.
Assistent-trainer Dennis Bergkamp geeft tips aan Sigthórsson. Assistent-trainer Dennis Bergkamp geeft tips aan Sigthórsson.
De Boer voert een oefening uit met Miralem Sulejmani. De Boer voert een oefening uit met Miralem Sulejmani.
De Boer in een fel (kop)duel met Kenneth Vermeer. De Boer in een fel (kop)duel met Kenneth Vermeer.
Fysiotherapeut Pim van Dord trainde apart met Nicolai Boilesen en Dmitry Bulykin. Fysiotherapeut Pim van Dord trainde apart met Nicolai Boilesen en Dmitry Bulykin.
Van der Wiel luistert naar de instructies van De Boer en Hennie Spijkerman. Van der Wiel luistert naar de instructies van De Boer en Hennie Spijkerman.
Vooral Viktor Fischer steeg tot grote hoogtes onder de kopgalg. Vooral Viktor Fischer steeg tot grote hoogtes onder de kopgalg.