Menu
Van der Wiel maakt comeback

Van der Wiel maakt comeback

Gregory van der Wiel heeft maandag zijn comeback op het trainingsveld gemaakt. De 24-jarige verdediger voegde zich na drie maanden blessureleed aan zijn lies weer bij de groep. Samen met de reservespelers werkte de rechtsback daags na ADO - Ajax (0-2) verschillende rondo’s af. Ook Kolbeinn Sigthórsson en Derk Boerrigter deden mee. Lorenzo Ebecilio trainde apart.

Exact drie maanden en één dag na zijn laatste optreden voor Ajax (thuiswedstrijd tegen ADO op 18 december) hervatte Van der Wiel de groepstraining. Met een warm applaus werd hij aan het begin van de training begroet door staf en medespelers. Het toverde een glimlach op het gezicht van de 29-voudig international die vervolgens niet meer verdween.

Sigthórsson begon maandag aan zijn tweede week bij de groep. De IJslander keerde afgelopen maandag terug nadat hij maanden aan de kant had gestaan met een breukje in zijn enkel. Tijdens de rondo’s en andere oefenvormen kwam het geregeld tot een mooi duel tussen Sigthórsson en Van der Wiel. Net als Derk Boerrigter werken ze langzaam en gecontroleerd naar hun rentree in Ajax 1. Een terugkeer waar bij geen van de drie spelers al een exacte datum of wedstrijd voor te geven is.

Lorenzo Ebecilio werkte samen met fysio Jos Kortekaas aan zijn herstel. De aanvaller verliet de training afgelopen vrijdag met een liesblessure. Om die reden moest hij de wedstrijd tegen ADO aan zich voorbij laten gaan. Wanneer Frank de Boer weer een beroep op de vleugelaanvaller kan doen is nog niet bekend.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De training begon met applaus voor Gregory van der Wiel. De training begon met applaus voor Gregory van der Wiel.
Na drie maanden blessureleed sloot Gregory van der Wiel maandag weer aan bij de groep. Na drie maanden blessureleed sloot Gregory van der Wiel maandag weer aan bij de groep.
Kolbeinn Sigthórsson begon maandag aan zijn tweede week bij de groep. Kolbeinn Sigthórsson begon maandag aan zijn tweede week bij de groep.
Lorenzo Ebecilio (lies) trainde apart met de fysio. Lorenzo Ebecilio (lies) trainde apart met de fysio.