Menu
Van der Wiel maakt meeste kilometers

Van der Wiel maakt meeste kilometers

Gregory van der Wiel heeft van alle Ajacieden tot nu de meeste kilometers op het WK gemaakt. Uit cijfers op de FIFA-website blijkt dat de rechtsback van Oranje in de eerste twee groepswedstrijden tot ruim 21 kilometer is gekomen. Ook Luis Suarez maakt veel meters in het shirt van Uruguay. Na twee WK-duels staat de teller voor de aanvoerder van Ajax op meer dan 18 kilometer.

In totaal zijn er negen spelers van Ajax actief op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Van der Wiel, Maarten Stekelenburg en Dennis Rommedahl deden tot dusver alle WK-minuten met hun land mee. De optredens van Demy de Zeeuw, Christian Eriksen en Nicolas Lodeiro beperkten zich vooralsnog tot één invalbeurt. Lodeiro kreeg tijdens zijn invalbeurt tegen Frankrijk een rode kaart waardoor hij de afgelopen wedstrijd een schorsing moest uitzitten.

Voor Eyong Enoh zit het WK er inmiddels op. De middenvelder van Kameroen viel afgelopen zaterdag tegen Denemarken met een oogblessure uit. Doordat hij twee weken rust moet houden mist hij donderdag de laatste groepswedstrijd tegen Oranje. Kameroen is al uitgeschakeld.

Marko Pantelic kwam tot nu toe alleen tegen Ghana in actie. Tijdens het duel met Duitsland bleef de Servische spits aan de kant.

WK-kilometers Ajacieden na twee speelrondes:

Gregory van der Wiel 21,09
Luis Suarez 18,43
Dennis Rommedahl 17,93
Eyong Enoh 16,74
Marko Pantelic 8,27
Maarten Stekelenburg 7,59
Christian Eriksen 2,59
Nicolas Lodeiro 2,3
Demy de Zeeuw 0,7

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst