Menu
Van der Wiel nadert Groenendijk

Van der Wiel nadert Groenendijk

Gregory van der Wiel heeft in de Ajax EK-pool prima zaken gedaan. Hij had de uitslag van Duitsland – Polen (1-0) juist ingevuld en voorspelde ook dat Kroatië zou winnen van Polen. Van der Wiel is koploper Fons Groenendijk genaderd tot drie punten.

De Kroatische coach Slaven Bilic kan met negen punten uit drie wedstrijden trots zijn op zijn manschappen. De Kroatische coach Slaven Bilic kan met negen punten uit drie wedstrijden trots zijn op zijn manschappen.

Groenendijk dacht dat Kroatië tegen het Polen van Leo Beenhakker op een 1-1-gelijkspel zou blijven steken. Maar het team van Slaven Bilic zegevierde met 1-0 en eindigt zo als eerste in groep B. Groenendijk voorzag wel een zege voor Duitsland. Alleen werd het niet 4-1, zoals de assistent-trainer invulde, maar slechts 1-0. Twee punten dit keer maar voor Groenendijk, die de hete adem van Van der Wiel in zijn nek voelt.

Het duo Heini Otto/Sjaak Swart klimt dankzij een correcte voorspelling van Polen – Kroatië en een Duitse overwinning op Oostenrijk van de vijfde naar de derde plaats. Team Otto/Swart staat nu op 31 punten en deelt de podiumplaats met Erik Heijblok.

Dinsdagavond is het Nederlands elftal weer aan de beurt. Over Frankrijk - Italië zijn de meningen verdeeld, maar alle deelnemers weten zeker dat Oranje in de laatste groepswedstrijd Roemenië zal verslaan. David Endt en Simon Tahamata, die in het klassement de laatste twee plaatsen innemen, voorspellen de grootste uitslag: 3-0. En waarom zouden de ‘romantici’ van de Ajax EK-pool dit keer niet het geluk aan hun zijde hebben?

De tussenstand:

Fons Groenendijk 37 punten
Gregory van der Wiel 34 punten
Sjaak Swart/Heini Otto en Erik Heijblok 31 punten
Urby Emanuelson 30 punten
Robin Pronk 23 punten
Henri van der Aat 22 punten
Herman Pinkster 21 punten
David Endt 17 punten
Simon Tahamata 16 punten

FOTO: PROSHOTS/STANLEY GONTHA