Menu
Van der Wiel: 'Snel wedstrijdfit worden'

Van der Wiel: 'Snel wedstrijdfit worden'

Gregory van der Wiel is bezig aan zijn eerste volledige trainingsweek bij Ajax. Daarvoor vierde de 24-jarige Ajacied vakantie in New York, Miami en op Ibiza, waar hij onder meer het teleurstellend verlopen EK evalueerde.

Van der Wiel etaleerde evenals het merendeel van de Oranjeselectie niet zijn allerbeste vorm tijdens het EK in Polen en Oekraïne. ,,Ik heb er ook nog wel een tijdje mee gezeten en vind het nog steeds zonde”, blikt hij derhalve kort terug op de pijnlijke uitschakeling in de groepsfase. ,,Ik heb dus geen leuke herinneringen aan het EK en het is helaas niet geworden wat ik ervan had verwacht. Ik moet alleen weer verder, ben weer bij Ajax en kijk alleen maar vooruit.”

Na de vroege aftocht met het Nederlands elftal pakte Van der Wiel het vliegtuig om met vakantie te gaan. ,,Dat was heerlijk”, zegt de international met een brede glimlach. ,,Het is natuurlijk een lang seizoen geweest en als voetballer heb je niet zo vaak vrij. De meeste spelers vinden het daarom lekker om even weg te gaan.”

Van der Wiel: 'Engeland is hét voetballand. Zelfs de oefenwedstrijden die we daar deze week met Ajax gaan spelen zullen prachtig zijn.' Van der Wiel: 'Engeland is hét voetballand. Zelfs de oefenwedstrijden die we daar deze week met Ajax gaan spelen zullen prachtig zijn.'

Van der Wiel startte zijn reis in de Verenigde Staten, zijn favoriete vakantiebestemming. ,,Ik vind het inderdaad leuk om in Amerika te zijn. Het is een heel andere wereld: andere cultuur, andere mensen. In Miami heb je strand en zee, waar je heerlijk kunt ontspannen. En New York is een grote stad waar ik wat mensen ken. Daar is het anders dan in Miami, maar ook geweldig om tussen die grote gebouwen te lopen.” Na zijn bezoek aan Florida belandde Van der Wiel op een niet alledaagse manier op Ibiza. ,,Doordat de vluchten niet zo gunstig waren van Miami naar Ibiza ben ik eerst naar Amsterdam gevlogen. Ik ben toen even een paar uurtjes thuis geweest en toen naar Ibiza gegaan.”

Tijdens zijn verblijf in het buitenland had de Amsterdammer weinig honger naar de bal. ,,Vooral de eerste twee weken. Maar op een gegeven moment komt het voetbaldier in je toch weer naar boven en krijg je toch weer zin om op het veld te staan en aan de gang te gaan.” Amper een week na zijn rentree op het trainingsveld ligt de atleet alweer uitstekend op koers. ,,Ik ben een week aan het trainen en heb nu alweer het gevoel dat ik bijna fit ben. Ik ben atletisch gebouwd en heb niet zoveel nodig. Nu is het alleen zaak zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden.”

Voor welke club van der Wiel volgend seizoen zijn wedstrijden afwerkt is nog onduidelijk. Hij heeft bij Ajax nog een contract tot de volgende zomer, waardoor een verkoop of een contractverlenging van de rechtsback de beste opties zijn voor de landskampioen. De hoofdpersoon zelf maakt zich allerminst druk. ,,Het is beter om te weten waar je aan toe bent, dat geldt voor iedereen. Maar ik stoor me er niet aan. Ik zit goed bij deze club, de club van mijn hart. Ik ben hier vanaf mijn zevende en ben na mijn periode bij HFC Haarlem weer teruggekeerd naar de club waar ik eerder was weggestuurd. Daarnaast ben ik een pure Amsterdammer en vind ik het een eer om voor deze club te mogen spelen, dus ik zit goed.”

Toch sluit Van der Wiel zijn ogen niet voor een eventuele transfer. Zo werd zijn naam onlangs in verband gebracht met het Russische Anzi Machackala, waar Guus Hiddink momenteel de scepter zwaait. ,,En dat is geen club waar je van kleins af aan van droomt. Hoewel ik op dit moment tegen niets bij voorbaat nee zeg, want als iets concreet wordt neem ik iedere club serieus. Het is alleen nog steeds niet aan de orde.”

Van der Wiel stapt donderdag dus gewoon met Ajax in het vliegtuig naar Engeland, waar een oefentrip van een week wordt belegd en wedstrijden plaatsvinden tegen achtereenvolgens Southampton en Norwich City. ,,Engeland is hét voetballand. Daar ademen ze voetbal. Zelfs die oefenwedstrijden zullen prachtig zijn. Het is altijd mooi om daar te zijn en lekker te trainen met de groep.”

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst