Menu
Van der Wiel verwacht gretig Ajax

Van der Wiel verwacht gretig Ajax

Ajax speelt zondag de competitiekraker tegen PSV. Rechtsback Gregory van der Wiel verwacht een gretig Ajax tegen de Eindhovenaren. ,,We spelen ook nog eens thuis en hier zijn we altijd heel gretig’’, blikt hij vooruit na de vrijdagtraining.

De Ajax-verdediging incasseert al zes competitiewedstrijden lang geen tegendoelpunt. Communicatie is het belangrijkste sleutelwoord. ,,Tijdens elke wedstrijd en training praten we zo goed en zo veel mogelijk met elkaar'', zegt Gregory van der Wiel. ,,Dat is het belangrijkste. We zeggen waar het op staat en we durven elkaar te coachen. Daardoor word je alleen maar beter.’’

Naast de verdedigende taken kan Van der Wiel zich prima vinden in de aanvalspositie. De rechtsback behoort – met zes doelpunten in de competitie – tot de productiefste verdedigers in Europa. De recentste treffer van de geboren Amsterdammer is de 2-0 tegen Sparta Rotterdam vorige week zondag. Een prachtig en snoeihard diagonaal schot van Van der Wiel eindigde in de kruising.

Terwijl Ajax bij Sparta won, verloor PSV met 2-1 van NAC in Breda. Het gat tussen beide teams is verkleind tot vier punten. Aanstaande zondag staat de competitiekraker Ajax - PSV op het programma. Als Ajax wint, zijn de Amsterdammers slechts één punt verwijderd van de tweede positie. Ook Van der Wiel is zich bewust van het belang van dit thuisduel, maar benadrukt dat ook de komende competitiewedstrijden cruciaal zijn. ,,Deze wedstrijd is belangrijk, maar ook het duel met RKC Waalwijk volgende week is net zo belangrijk. We moeten eigenlijk alles winnen. We hebben er niets aan als we bijvoorbeeld zondag winnen en volgende week verliezen.’’

Van der Wiel verwacht een gretig Ajax. ,,We spelen ook nog eens thuis en hier zijn we altijd heel gretig. En wat PSV betreft, zij verliezen niet veel. Maar zoals de meeste tegenstanders in de ArenA zullen ze, denk ik, wat afwachtend zijn.’’ Ajax won vorig seizoen in eigen huis met 4-1 van PSV. De vier seizoenen daarvoor wist Ajax in de ArenA geen winst te boeken op de Einhovenaren. De cijfers zeggen niets over het komend duel, vindt Van der Wiel. ,,Tja, dat zijn maar statistieken hè’’, besluit hij met een glimlach.

Het uitverkochte competitieduel Ajax - PSV begint zondag om 16.30 uur in de ArenA.

Foto’s: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl


Een kleine groep Ajacieden trainde vanmorgen onder meer op afwerken op doel. Een kleine groep Ajacieden trainde vanmorgen onder meer op afwerken op doel.

De training werd in de ArenA afgewerkt. De training werd in de ArenA afgewerkt.