Menu
Van der Wiel: 'Zit in goed ritme'

Van der Wiel: 'Zit in goed ritme'

Gregory van der Wiel en blessures. Het is een combinatie die zelden voorkomt. Daags na Nederland - Zweden kampte de rechtsback van Ajax met een gekneusde linkervoet, maar inmiddels is hij alweer fit. Tegen NAC Breda kan hij zaterdagavond ‘gewoon’ zijn 85e duel in de Eredivisie gaan spelen.

,,Laten we het afkloppen”, zegt Van der Wiel als hij geconfronteerd wordt met zijn eeuwig lijkende fitheid. Ook een gekneusde voet krijgt de rechtervleugelverdediger van Ajax en Oranje niet klein. ,,Het gaat alweer stukken beter, maar de voet was woensdag (een dag na Nederland – Zweden, red.) even flink dik. Ik voel hem nog wel, maar het gaat goed. Ik kan zaterdag gewoon spelen.”

Van der Wiel was in het seizoen 2009-2010 de enige veldspeler in de Eredivisie die geen enkele minuut heeft gemist. Ook dit seizoen heeft de rechtsback van Ajax tot nu toe een honderd procent score. Opgeteld bij de overige officiële duels van Ajax en Oranje heeft de rechtervleugelverdediger er sinds de verloren WK-finale alweer twintig officiële wedstrijden opzitten.

,,Om fit en sterk te blijven houd ik alles goed bij. En dat werpt al lange tijd zijn vruchten af.” ,,Om fit en sterk te blijven houd ik alles goed bij. En dat werpt al lange tijd zijn vruchten af.”

Gevraagd naar zijn fitheid geeft de 19-voudig international een heldere verklaring voor zijn sterke gestel. ,,Ik zit gewoon in een goed ritme. Daar werk ik hard voor, ook buiten de trainingen en wedstrijden om. Om fit en sterk te blijven houd ik alles goed bij. En dat werpt al lange tijd zijn vruchten af.”

Een aantal jaren geleden kwam voor Van der Wiel de omslag. ,,Vroeger had ik wel pijntjes, maar toen was ik ook nog niet zo veel met mijn lichaam bezig. Toen ik op een gegeven moment lange tijd aan de kant stond met een knieblessure besefte ik dat ik meer moest gaan doen. Toen kwam het besef dat ik hard moet werken en veel extra moet trainen om fit te blijven. Het is een prima keuze gebleken, want ik voel me er goed bij.”

Ook de interlands met Oranje spelen een rol in zijn ontwikkeling. Vooral de ervaringen tijdens het WK zijn van onschatbare waarde geweest voor de pas 22-jarige verdediger. Greg leert van iedere wedstrijd, zo zegt hij. ,,Ik vind het ook echt leuk om interlands te spelen. Zoals afgelopen week vind ik het heerlijk om even een aantal dagen met Oranje te trainen en twee wedstrijden te spelen. Bovendien dragen dat soort ervaringen allemaal bij aan mijn ontwikkeling als voetballer. Je bent even weg van de club, in een andere omgeving. Die prikkels stimuleren je om beter te worden. Ook van de wedstrijden tegen Moldavië en Zweden heb ik weer geleerd. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de duels die ik met Ajax speel. Van iedere wedstrijd leer je.”


Ajax - NAC begint zaterdag om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de verkooppunten van TicketBox. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa's vanaf 16:45 uur geopend. Deze kassa's bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion, ter hoogte van ingang D. Voor het duel geldt een Club Card-verplichting (4 op 1).

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst