Menu
Van drie naar vijf sterren in Oostenrijk

Van drie naar vijf sterren in Oostenrijk

Ajax verblijft deze week tijdens het trainingskamp in Oostenrijk in het luxueuze Hotel Jagdhof. Dit 5-sterren spa-hotel biedt de landskampioen alle ruimte en mogelijkheden voor een perfecte trainingsweek tijdens de voorbereiding. Door de centrale ligging van het hotel zijn zowel het trainingsveld van SSV Neustift als de locaties voor andere sporten prima bereikbaar. Ajax.nl nam een kijkje in het verblijf van de spelers.

Op het shirt van Ajax prijken sinds 2011 drie kampioenssterren. De vorige keer dat de Nederlandse recordkampioen te gast was in Neustift stond de teller qua landstitels nog op 29 kampioensschalen en 2 sterren. Toch werd destijds in het Jagdhof spa-hotel de basis gelegd voor de derde ster. In alle terugblikken op de dit jaar behaalde ‘Trilogie’ blijft de Oostenrijkse plaats daarom een rol spelen.

Op weg naar wellicht de vierde landstitel op rij, verblijft Ajax opnieuw ruim een week in het enige 5-sterren hotel van het Stubaital, het gebied temidden van de Oostenrijkse Alpentoppen. Zo trots als Ajax is op de drie sterren, zo verguld is de gastheer met de vijf sterren. En niet zonder reden, aangezien het in 1977 geopende hotel daardoor al vele malen beroemde sportteams mocht ontvangen. Zo verbleef het nationale team van Roemenië vorig jaar een aantal dagen in Jagdhof. Ook Zuid-Korea koos het hotel in Neustift twee jaar eerder uit als uitvalsbasis tijdens de voorbereiding op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Het feit dat het hotel op 1.000 meter hoogte ligt, draagt bij aan de ontwikkeling van rode bloedcellen die de zuurstoftransport naar de longen verbeteren.

Niklas Moisander wandelt richting de eetzaal in Hotel Jagdhof. Niklas Moisander wandelt richting de eetzaal in Hotel Jagdhof.

De aanwezigheid van de enorme spa vormt een enorm pluspunt voor topsporters. De talloze baden dragen bij aan het ‘actieve herstel’ na de trainingen. De spelers werden op de eerste trainingsdag in Oostenrijk dan ook gestimuleerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten in het hotel. Die oproep werd uiteindelijk gretig opgepikt door spelersgroep. Tussen de trainingsarbeid en de lunch vormt een kort bezoek aan de spa immers een ideale tussenetappe. Juist die details kunnen de omstandigheden tijdens een trainingskamp van ‘uitstekend’ in ‘uitmuntend’ veranderen.

Ajax Media volgt Ajax tijdens het trainingskamp in Oostenrijk op de voet. Via Ajax.nl, Ajax TV, Twitter en Facebook houden we je iedere dag op de hoogte van de gebeurtenissen voor en achter de schermen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen groet de fotograaf vanaf zijn balkon in Hotel Jagdhof. Nicolai Boilesen groet de fotograaf vanaf zijn balkon in Hotel Jagdhof.
Hotel Jagdhof is het enige 5-sterren hotel in het Oostenrijkse Stubaital. Hotel Jagdhof is het enige 5-sterren hotel in het Oostenrijkse Stubaital.
De omgeving van het hotel leent zich perfect voor een tocht op de mountainbike. De omgeving van het hotel leent zich perfect voor een tocht op de mountainbike.