Menu

Van Eijden statutair directeur

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op dinsdag 12 september op sportpark de Toekomst zijn de aanwezige aandeelhouders in kennis gesteld van het voornemen Arie van Eijden te benoemen tot statutair directeur van Ajax. De bijeenkomst was met goedkeuring van alle aandeelhouders die zich hadden aangemeld enkele uren vervroegd in verband met het UEFA Cup-duel AA Gent - Ajax in Belgie.

Van Eijden, thans nog directeur van de sectie van Betaald Voetbal van de KNVB, begint zijn werkzaamheden bij Ajax op 1 oktober aanstaande. Hij is benoemd door de Raad van Comissarissen. Michael van Praag: "Van Eijden stond bij ons bovenaan de lijst van kandidaten. Hij voldoet volledig aan het profiel. Het is iemand die bekend is in de voetbalwereld en een Ajax-achtergrond heeft."

Tijdens de rondvraag vroeg een aandeelhouder of Ajax niet een reeks ongelukkige beslissingen heeft genomen, doelend op het aantrekken van spelers van buiten met hoge kosten en helaas vaak met teleurstellende resultaat. Van Praag beaamde dat de club in dit opzicht inderdaad is afgeweken van de koers, maar dat met de komst van Leo Beenhakker als technisch directeur en Co Adriaanse als directeur betaald voetbal het vertrouwen gerechtvaardigd is dat de eigen jeugd meer kansen krijgt.