Menu
Van Friese hectiek naar rustige Toekomst

Van Friese hectiek naar rustige Toekomst

Van de hectiek in het Abe Lenstra Stadion naar de relatieve rust op sportcomplex de Toekomst. De Ajacieden die zich maandag meldden voor de uitlooptraining overviel een weldadige rust. Trainer Frank de Boer trainde even buiten met een deel van zijn basisploeg uit het duel met sc Heerenveen. Daarna was het trainingsveld het domein voor de geblesseerden en Ajacieden met een trainingsachterstand.

Kort na half elf liet De Boer zich kort buiten zien met zijn halve basisploeg uit de wedstrijd tegen Heerenveen (2-2). Siem de Jong, Christian Eriksen, Derk Boerrigter, Tobias Sana en Kenneth Vermeer hebben (nog) geen interlandverplichtingen. De Ajacieden trainden vandaag dus ‘gewoon’ op de Toekomst. Eriksen ontvangt vanavond bij de verkiezing Voetballer van het Jaar (2011 – 2012) een bronzen schoen. Daarna zal de Deen zich melden bij zijn bondscoach Morten Olsen, ter voorbereiding op de interland van Denemarken tegen Tsjechië. Veel van de overige basisklanten was maandag al op pad richting zijn nationale elftal.

Kolbeinn Sigthórsson ontwijkt 'hindernis' Boilesen bij zijn jacht op de bal. Kolbeinn Sigthórsson ontwijkt 'hindernis' Boilesen bij zijn jacht op de bal.

Voor Nicolai Boilesen en Eyong Enoh heeft fit worden prioriteit. Pas daarna kan weer worden gedacht aan interlands voor respectievelijk Denemarken en Kameroen. De middenvelder en verdediger trainden een groot deel van de ochtendsessie met fysiotherapeut Pim van Dord. Het was goed om beide Ajacieden ook weer voluit schietend aan het werk te zien. De afwerkoefeningen op keeper Jasper Cillessen lieten zien dat Boilesen en Enoh alweer flink kunnen worden belast. Ook Davy Klaassen trainde maandag met Van Dord.

Kolbeinn Sigthórsson en Christian Poulsen werkten hun training voornamelijk af met de assistent-trainers Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. Naast sprintoefeningen kwamen er onder meer ook pass- en trapoefeningen voorbij. Cillessen tenslotte werd het leeuwendeel van de veldtraining onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l’Ami. Vermeer en zijn collega-basisspelers vervolgden hun uitlooptraining alweer binnen, toen de oud-keeper van NEC pittig aan de bak moest met L’Ami.

*Ajax gaat akkoord met het voorstel van de KNVB Thulani Serero voor één duel te schorsen. Dat betekent dat de Zuid-Afrikaan Ajax - RKC mist.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Davy Klaassen trainde kort individueel met Pim van Dord. Davy Klaassen trainde kort individueel met Pim van Dord.
Dennis Bergkamp aanschouwt de verrichtingen van Nicolai Boilesen en Eyong Enoh. Dennis Bergkamp aanschouwt de verrichtingen van Nicolai Boilesen en Eyong Enoh.
De maandagtraining werd af en toe kort onderbroken voor een drinkpauze. De maandagtraining werd af en toe kort onderbroken voor een drinkpauze.
Hennie Spijkerman wijst zijn Ajacieden de weg. Hennie Spijkerman wijst zijn Ajacieden de weg.
Christian Poulsen en Dennis Bergkamp dribbelen synchroon en met de bal aan de voet. Christian Poulsen en Dennis Bergkamp dribbelen synchroon en met de bal aan de voet.