Menu

Van Gaal naar FC Barcelona, Adriaanse mogelijk ook

Louis van Gaal keert terug als hoofdcoach van Barcelona. De oud-trainer van Ajax volgt Carlos Rexach op bij de club. Deze had eerder al aangegeven na dit seizoen te zullen vertrekken. Co Adriaanse wordt genoemd als Van Gaals assistent. Van Gaal tekende een contract voor twee jaar.

Preses Gaspart haalt de bij Barcelona niet onomstreden Van Gaal terug na een magere periode van de club. ,,Ik ga hier met opgeheven hoofd weg. Ik heb ingezien dat mijn filosofie in deze cultuur niet werkt'', verklaarde Van Gaal toen hij op 20 mei 2000 stopte. ,,In Barcelona is er een cultuur waar de mensen zeggen de beste van de wereld te zijn. Maar Barcelona is niet de beste. Nooit geweest ook.''

Mogelijk treedt Co Adriaanse ook in dienst, als assistent van Van Gaal. Co Adriaanse zelf ontkent dit bericht maar Barcelona zelf zou het gerucht inmiddels hebben bevestigd.

De afgelopen twee jaar behaalde Barcelona geen prijs. Van Gaal werd met Barcelona twee keer landskampioen en veroverde de Spaanse beker. In 2000 verliet hij de club, uit solidariteit met preses Nunez, die eerder was opgestapt. Na EURO 2000 werd hij bondscoach.