Menu

Van Gaal ontloopt platform 'Anti-Van Gaal'

Nog voordat hij zijn contract bij FC Barcelona heeft getekend, moet Louis van Gaal al afrekenen met zijn tegenstanders. De trainer hield er rekening mee dat hij op het vliegveld van Barcelona zou worden beschimpt door het platform Anti-Van Gaal. Daarom omzeilde hij alles en iedereen door met de auto naar Cataloni te vertrekken.

Van Gaal wordt vrijdag om 12.00 uur gepresenteerd aan de pers. Het ziet er naar uit dat hij een warm welkom krijgt, gezien de (provocerende) toon van de verhalen in de sportkranten van de voorbije dagen. Het Anti-Van Gaal-comite, waarin zijn tegenstanders zijn vertegenwoordigd, was van plan de Amsterdammer bij aankomst in
Barcelona te 'verwelkomen'. Vorige week werd bekend dat 66 procent van de socio's tegen de terugkeer van Louis van Gaal is.

Daarop besloot Van Gaal de reis vanuit Amsterdam per auto te maken. Althans, het plaatselijke en goed ingevoerde sportblad El Mundo Deportivo wist te melden dat de coach met zijn partner Truus met de auto vanaf Amsterdam via Brussel, Luxemburg, Dijon en Lyon naar Sitges (waar Van Gaal een huis heeft) was gereden.

Dat is een afstand van 1569 kilometer. De reis van Truus en Louis duurde 13 uur en 45 minuten, wist de krant te melden. El Mundo Deportivo had het reisschema in een grafiek uitgebeeld met de kop 'De langste reis van Van Gaal', net als de kranten Sport en EL 9 trouwens. Maar onduidelijk is of hij al is gearriveerd. Zijn opzet is dus geslaagd; de pers en zijn vijanden zijn op een dwaalspoor gezet.

El 9, een Catalaanse sportkrant, en Sport melden verder dat Van Gaal een grote schoonmaak gaat houden in de selectie. Zo staan Rivaldo en Patrick Kluivert op de lijst van spelers die verkocht mogen worden. Zij vertegenwoordigen immers exorbitante
transfersommen.

'Kluivert wacht op antwoorden!' schrijft El Mundo Deportivo. En El 9: ,,Barcelona wil Kluivert ruilen met Hernan Crespo van Lazio Roma, of met Gabriel Batistuta van AS Roma''.
Barcelona moet eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen, weten de bladen. De club kampt met een schuldenlast, mede door de tegenvallende resultaten van de voorbije twee jaar. Van Gaal wil Ronaldo van Internazionale niet hebben, maar zou graag ,,Mark van Bommel willen inlijven ter versterking van het middenveld''.

EL 9 meldt ook stellig dat Van Gaal doelman Oscar Moens van AZ wil meenemen. In zijn eerste periode haalde Van Gaal Ruud Hesp van Roda JC. Keeperstrainer Frans Hoek bevestigt dat de club op zoek is naar een nieuwe goalie, maar ontkent dat Moens op het lijstje staat.
Louis van Gaal zelf wil geen uitspraken doen voor de persconferentie.