Menu

Van Gaal roept Melchiot op

NICOSIA/AMSTERDAM (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal heeft Mario Melchiot opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Fernando Ricksen. De speler van Chelsea voegt zich zondagmiddag al bij de groep tijdens de training in de Amsterdam Arena. Ricksen liep vrijdag een enkelblessure op. Woensdag speelt Oranje in Rotterdam in de WK-kwalificatiereeks tegen Portugal.

Voor oud-Ajacied Melchiot (23) is het de eerste uitverkiezing voor het A-elftal van Oranje. Wel speelde hij interlands met nationale jeugdteams. Melchiot verlengde vorig jaar zijn contract bij Ajax niet, waarna hij transfervrij naar Engeland verhuisde.

Ricksen ondergaat zondagmiddag in Amsterdam een onderzoek aan de gekwetste linkerenkel. De speler van Glasgow Rangers zal zeker enkele weken niet in actie kunnen komen. Ricksen, die op het vliegveld in Nicosia op Cyprus in een rolstoel werd vervoerd, heeft vermoedelijk een enkelband verrekt of gescheurd.

Zaterdag won Oranje op Cyprus de tweede WK-kwalificatiewedstrijd met 4-0. De eerste, thuis tegen Ierland, was geëindigd in 2-2.