Menu

Van Gaal wil tijd voor waardige opvolger

Technisch Directeur Louis van Gaal vindt John van ' t Schip en Marco van Basten goede kandidaten voor de opvolging van Dick Advocaat. Daarbij gaf de Technisch Directeur van Ajax wel aan dat er ruimte en tijd moet komen voor de aanstelling van een nieuwe coach voor het tweede elftal.

Van Gaal: ”Ik vind dat ze het vorig jaar met Jong Ajax goed hebben gedaan. Ik kan de keuze van de KNVB wel begrijpen en vind het een goede. Marco en John willen dominant en initiatiefrijk met hun team spelen. Dat is ook wat ik propageer. Het is iets wat in de Ajax-school past.”

Aan de suggestie dat de twee niet ervaren genoeg zouden zijn voor een functie als bondscoach hecht Van Gaal, die vandaag bij de training op de Toekomst de pers te woord stond, minder waarde. “Er is altijd wel wat te vinden waarom een kandidaat niet geschikt zou zijn. Maar ik werd ook op jonge leeftijd en met weinig ervaring trainer van Ajax 1. En in die tijd hebben we toch de nodige successen behaald.”

Ajax zal op korte termijn gaan zoeken naar een waardige vervanger voor Van Basten en Van ’t Schip. Beide trainers zullen werkzaam blijven bij Ajax tot hierover meer duidelijkheid is. “Dat is absoluut noodzakelijk en daar moet ook de tijd voor komen.” De eerste training onder leiding van de twee was dus zeker niet de laatste!