Menu
Van Gelderen: 'Wisten dat we aan de bak moesten'

Van Gelderen: 'Wisten dat we aan de bak moesten'

Ajax O17 speelt maandag om 10:00 uur tegen Anderlecht om een plaats in de finale van de ABN AMRO Future Cup. Liam van Gelderen blikt vooruit.

Ajax O17 moest op dag 2 van de Future Cup nog even flink aan de bak. Door de verliespartij tegen Sporting CP een dag eerder, was er tegen PSG minimaal een gelijkspel nodig om zeker te zijn van een plek in de halve finale. De Amsterdammers kwamen echter niet voor een gelijkspel. Op het hoofdveld van de Toekomst werden de Fransen in een ware galavoorstelling met 5-0 opzij gezet.

Terugkeer Van Gelderen & Gravenberch
Terug in de ploeg waren Liam van Gelderen en Ryan Gravenberch. De 2 talenten waren zaterdag nog met Ajax O19 op pad voor de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag, maar maakten zondag hun opwachting op de Future Cup. ,,We begonnen lekker. Het was een mooie overwinning op PSG. Dit voelt goed!'', aldus een opgetogen Van Gelderen.

Ondanks zijn afwezigheid, deed de verdediger zijn best om de verrichtingen van Ajax O17 in Amsterdam te volgen. ,,Ik zat met O19 in Den Haag, dus de 1e wedstrijd tegen Sydney FC heb ik online gekeken. Na de wedstrijd hoorde ik dat we tegen Sporting met 2-0 hadden verloren. Toen wisten we dat we aan de bak moesten, Ryan en ik.''

Ajax O17 kwam tegen PSG al snel op een comfortabele voorsprong. Brian Brobbey was de grote man van de 1e helft en completeerde zijn hattrick binnen slechts 18 minuten. Ajax had het beste van het spel en PSG leek niet onder de druk uit te kunnen komen. Van Gelderen: ,,Ryan en ik zijn terug en meteen winnen we met 5-0, haha! De coach vertelde ons dat we gewoon ons ding moesten doen en hetzelfde moesten brengen als altijd, dan zou het wel goedkomen. En dat is gelukt.''

Later op de dag verloor Anderlecht van Sevilla, waar Juventus een 3-0-overwinning boekte op JLeague en zich kroonde tot winnaar van Poule B. Ajax speelt zodoende tegen nummer 2 Anderlecht. ,,Het zal een spannende wedstrijd worden. We hebben er zin in'', besluit Van Gelderen.

Bekijk ook: Liveblog ABN AMRO Future Cup: Ajax treft na galavoorstelling nu Anderlecht

Tekst: Ajax.nl/Bram van Beek
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe