Menu

Van Hanegem nieuwe trainer Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Wim van Hanegem is de nieuwe trainer van Sparta. Hij neemt de plaats in van Dolf Roks, die vrijwel zeker een andere functie bij de Rotterdamse club krijgt. Van Hanegem heeft vrijdag een contract getekend tot het eind van dit seizoen. De voormalig speler en trainer van Feyenoord moet Sparta behouden voor de KPN Eredivisie.

De roep om 'de Kromme' op het Kasteel nam toe nadat hij eind vorige week had gezegd dat hij wel kans zag Sparta voor degradatie te behoeden. De supporters begonnen zich vervolgens te roeren en eisten de komst van Van Hanegem en het vertrek van Roks. Technisch-directeur Leo Steegman opende begin deze week de onderhandelingen die vrijdagmorgen resulteerden in een contract met Van Hanegem.

De voormalig international zat voor het laatst bij AZ op de bank. Hij debuteert zondag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers staan op de zestiende plaats, die aan het eind van de competitie deelname aan de nacompetitie betekent.

Twee jaar terug kon de oudste club in het betaald voetbal zich in de nacompetitie redden. Het afgelopen seizoen kwam Sparta niet in degradatieproblemen, maar daarmee was dan ook alles gezegd.