Menu

'Van Inter verliezen is nooit een schande'

Opnieuw een kleine, maar fatale nederlaag voor Ajax tegen een Italiaanse opponent. Ajax-coach Danny Blind berustte na Internazionale - Ajax in zijn lot. De trainer kon ook weinig meer dan kort terugblikken op de mindere momenten, om ook de positieve punten te benadrukken. ,,Over twee wedstrijden gezien hebben we er het mogelijke uitgehaald", blikte Blind na de uitschakeling terug. ,,Van Inter verliezen is nooit een schande. Ajax heeft naar vermogen gepresteerd."

Ajax werd terecht uitgeschakeld door een, over twee wedstrijden beschouwd, gewoon beter en vooral sterker Internazionale. Wie beide ploegen over beide duels woog, zag de balans vooral op individuele kwaliteiten doorslaan in Italiaans voordeel.

Achteraf was het extra zuur dat de enige treffer in het Giuseppe Meazza werd ingeleid door een fout in de Amsterdamse gelederen. Balverlies bij Nourdin Boukhari, bracht uiteindelijk Dejan Stankovic in de gelegenheid om snoeihard toe te slaan: 1-0. ,,Het werd te onrustig, te gehaast opgelost", keek de trainer-coach terug op het fatale balverlies. ,,Stankovic rondde het in elk geval wonderschoon af. De actie waaruit de goal voortkwam was wel typerend. Al moet ik zeggen dat Nourdin niet slecht heeft gespeeld."

Ook Blind kon er niet onderuit dat Internazionale gewoonweg sterker was. ,,Ze speelden vooral georganiseerder dan de eerste helft in Amsterdam. Misschien hebben we deze ontmoeting drie weken terug in de ArenA al verloren."

De keuze om Urby Emanuelson, die met een spierblessure kampte, buiten de ploeg te laten was een volkomen terechte, benadrukte de Ajax-trainer. Uit eigen (ruime) ervaring weet de oud-speler hoe voorzichtig je moet zijn met een dergelijke kwetsuur. ,,Als je angst hebt dat iets afscheurt, is dat het beste teken om aan de kant te blijven. Juanfran zit qua niveau dicht bij Emanuelson. Vooral dit soort wedstrijden liggen hem wel. Over twee wedstrijden gezien, kunnen we nog best tevreden zijn. Al wil je natuurlijk altijd meer. Maar dat was vandaag niet realistisch. Daarvoor voetbalden we te weinig vooruit en over de flanken. Al was dat natuurlijk ook de verdienste van Inter, een ploeg die je wel om een boodschap kunt sturen. Voor Inter zit er dit jaar misschien nog wel meer in. Het blijft een ploeg met heel veel individuele kwaliteiten."