Menu

Van Johnny Heitinga mag het morgen maandag zijn

Nog twee dagen moet Johnny Heitinga zijn auto richting de bossen van Zeist sturen om daar aan zijn revalidatie te werken. Maar maandag mag hij weer naar Amsterdam. ,,Ik kijk daar zo naar uit. Van mij mag het morgen maandag zijn!"

,,Het gaat heel erg goed met me", klinkt het enthousiast. ,,Ik ben acht dagen op vakantie geweest en daarna ging ik direct aan de slag in Zeist. Zoals overigens alle geblesseerde spelers die hier revalideren."

De verdediger is na de vakantie dus al twee weken op volle kracht aan de gang. ,,Nu zijn we vooral trainingsgericht bezig. Het gaat om de fysieke kracht, de duels en de explosiviteit. Dat is best pittig. Toch is het niet moeilijk om aan het trainen te zijn terwijl iedereen nog vakantie heeft. Want ik weet dat er iets leuks aankomt."

Het leuke waar Heitinga op doelt, is dat hij zich maandagochtend weer op het trainingsveld in Amsterdam kan melden. ,,Dan ben ik nog niet helemaal weg in Zeist, want op de middagen dat ik vrij ben, ga ik daar weer heen voor behandelingen. Ik heb veel zin in maandag. Het is leuk om weer bij Ajax te trainen, het is leuk om de mensen allemaal weer te zien. Ik denk wel dat ik met de groep meetrain, maar het zal in overleg gaan. Ik zal gedoseerd aan de slag gaan. Spelen is voorlopig nog te vroeg. Ik denk dat ik twee tot drie weken goed moet meetrainen."