Menu

Van landsbelang naar clubbelang

Na de interlands van afgelopen woensdag kan het vizier van de Ajacieden worden gericht op de volgende competitiewedstrijd. FC Groningen is komende zondag de tegenstander in de Amsterdam ArenA en om aan de ambiance te wennen, trainde Ronald Koeman met zijn pupillen op de grasmat van het stadion.

Koeman had niet alle spelers tot zijn beschikking. John O'Brien, Jari Litmanen, Zdenek Grygera, Tom de Mul, Tom Soetaers, Daniël de Ridder, Wesley Sonck en Maxwell ontbraken op het moment dat Koeman affloot voor de grote partij. Daardoor was het niet een volledige wedstrijdimitatie maar een negen-tegen-negen spelletje. Het veld was eveneens korter doordat er zaterdag nog een evenement in het stadion plaatsheeft en een deel van Noord was afgesloten.

De negen met hesjes - Bogdan Lobont, Johnny Heitinga, Julien Escudé, Anthony Obodai, Nigel de Jong, Tomás Galásek, Wesley Sneijder, Zlatan Ibrahimovic en Nicolea Mitea - namen het op tegen de negen zonder hesjes. Dat team bestond uit Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Thomas Vermaelen, Jelle van Damme, Rafael van der Vaart, Victor Sikora, Yannis Anastasiou, Steven Pienaar en Yakubu. Die spelersmelange was bij de witte beter in balans dan bij de hesjesdragers, gezien het scoreverloop.

Na de eerste helft stond het namelijk al 2-0 voor 'wit', dat vooral profijt leek te trekken van het feit dat beide teams met drie verdedigers speelden in plaats van de gebruikelijke vier op rij. Met Yannis Anastasiou als balvasthouder en aangever speelde wit de gele verdedigers stuk.

In de tweede helft zette Koeman het enigszins om. Trabelsi kwam in het geel te spelen en Ibrahimovic ruilde met Anastasiou. Dat kwam voor Ibrahimovic wel zo lekker uit. Hoewel de tegenstand pittig was, kon de Zweed zich lekker uitleven en tilde hij de stand naar 4-0 voor wit.

Na vijf kwartier trainen, vond Koeman het genoeg en dirigeerde hij zijn spelers naar binnen. Wel nam hij Ibrahimovic nog even apart en met de spits sprak de trainer nog enkele dingen door.

Er rest zaterdag nog een training. Dan moet Ajax klaar zijn om Groningen te verslaan en zo weer een weekje dichter bij de 29ste landstitel te komen.