Menu
Van Lunteren verruilt het ene voor het andere trainingskamp

Van Lunteren verruilt het ene voor het andere trainingskamp

De Ajax Vrouwen sluiten deze vrijdag het intensieve trainingskamp in de Algarve af. Desiree van Lunteren is alleen het weekend even thuis en vliegt maandag weer met Oranje naar Spanje.

Belangrijke periode
Het is voor de tweede keer op rij dat de Ajax Vrouwen zich in Zuid-Europa voorbereiden op de tweede helft van het voetbaljaar. Sinds de komst van een aantal buitenlandse speelsters is deze winterstage voor de selectie een belangrijkere periode dan de zomerse voorbereiding op het seizoen. Ook omdat er in de zomermaanden geen sprake is van een trainingsweek buiten Amsterdam.. ,,In Amsterdam gaan de Nederlandse speelsters toch sneller weg na een training'', legt Van Lunteren uit. ,,Dan hebben ze hun werk, vrienden en familie en dan blijven de buitenlandse speelsters achter. Hier in Portugal is dat niet; je blijft de hele tijd bij elkaar. Alles is gericht op voetbal en daarnaast praat je met elkaar of doe je spelletjes. Zo groeien we meer naar elkaar toe.”

Van Lunteren: 'We groeien dichter naar elkaar toe.'
Van Lunteren: 'We groeien dichter naar elkaar toe.'

Blonde babykrullen
De invulling van de dinsdag was illustratief voor de teambuilding. ,,We hadden een pubquiz met allemaal voetbalvragen. Dat was superleuk. Ook was er een onderdeel babyfoto’s. Iedereen had een babyfoto van zichzelf ingeleverd en bij de een zag je duidelijker wie het was als bij de andere. Chantal de Ridder was een baby met een hele bos blonde krullen. Dat raadde bijna niemand. Echt heel leuk. Ik vormde samen met Benno Nihom en Kelly Zeeman een team.”

Een dag later oefenden de Ajax Vrouwen net als vorig jaar tegen Recreativo Huelva. ,,Dat ging nu een stuk beter. Toen speelden we 2-2, nu wonnen we met 2-0 en dat had wel wat meer mogen zijn.”

De hele staf en selectie bijeen.
De hele staf en selectie bijeen.
Lopend naar het trainingsveld.
Lopend naar het trainingsveld.
De keepers en hun trainer Kees Kalk.
De keepers en hun trainer Kees Kalk.
Lekker partijtje voetvolley.
Lekker partijtje voetvolley.
Teambuilding met Van Lunteren en Hassett.
Teambuilding met Van Lunteren en Hassett.
En bij partijtjes hoort een winnend team!
En bij partijtjes hoort een winnend team!

Sleutel
Vrijdagavond keren de Ajax Vrouwen terug naar huis. Het ‘gewone’ leven moet echter voor Van Lunteren nog even wachten. ,,Ik moet zaterdag dan nog wel werken bij Sport2000 in Almere, dan ben ik zondag vrij en maandag ga ik met het Nederlands team weer naar Spanje. Ik vind trainingskampen wel leuk, maar de hele dag wordt van uur tot uur voor je ingevuld. Daarom vind ik het daarna ook altijd fijn om weer thuis te zijn. Maandag krijgen we ook de sleutel van ons nieuwe huis, maar dat moet mijn vriend dus alleen doen.”

Acht punten los
Begin februari hervatten de Ajax Vrouwen de competitie met een uitduel met sc Heerenveen. ,,Ik kijk een beetje dubbel tegen de competitiehervatting aan. We staan dan wel acht punten los van FC Twente, maar straks in de kampioenspoule worden de punten gehalveerd. Zonde, want dan staan we er maar vier los. Een keer verliezen en de concurrentie staat er weer helemaal bij. Los daarvan, hadden we nooit verwacht dat we nu al acht punten voor zouden staan op Twente. Het wordt straks pittig in de kampioenspoule, maar het is haalbaar. Het zou mooi zijn als we de kampioenspoule beginnen met een voorsprong van elf punten. Waarna we winnen van Twente en verder niet meer verliezen. Hopelijk laat Twente nog ergens punten liggen.”

Tekst en foto's: Ajax.nl