Menu
Van Lunteren vol vertrouwen naar finale

Van Lunteren vol vertrouwen naar finale

De Ajax Vrouwen staan op de drempel van een historische prestatie. Maandag kan het elftal van trainer Ed Engelkes beslag leggen op de KNVB Beker, de mogelijk eerste prijs in de historie van de Ajax Vrouwen. Met aanvalster Desiree van Lunteren blikken we vooruit. ,,Als wij als team spelen, maken we écht een goede kans."

Maandag treden de Ajax Vrouwen in de finale aan tegen de vrouwen van PSV/FC Eindhoven. Desiree van Lunteren heeft nog geen last van zenuwen. ,,Misschien moet dat nog komen, maar nu valt het mee qua spanning." Hoe zit dat volgens de aanvalster bij haar teamgenoten? ,,Uiteraard leeft de bekerfinale binnen het team, maar volgens mij is iedereen er heel relaxed onder. Het is speciaal dat de KNVB Beker de eerste prijs in de historie van de Ajax Vrouwen kan worden. Maar ik voel daardoor geen extra druk."

De Ajax Vrouwen hebben deze dagen een vol schema. Vrijdag staat de laatste competitiewedstrijd in de BeNe League op het programma, in België tegen KAA Gent. Een wedstrijd voor de statistieken want er staat niets meer op het spel. De Ajax Vrouwen staan nu derde en blijven op die positie staan omdat het gat met de nummers 1, 2, en 4 groter is dan 3 punten. Van Lunteren: ,,Tegen Standard Luik (0-1 verlies) en PEC Zwolle (2-2) hebben we het kampioenschap verspeelt, waardoor we volgend seizoen niet uitkomen in de UEFA Women’s Champions League. Dat is balen, dus hopelijk winnen we nu beker. We gaan er in ieder geval alles aan doen."

Van Lunteren omzeilt de verdediging van Standard Luik. Van Lunteren omzeilt de verdediging van Standard Luik.

Van Lunteren, die in het verleden uitkwam voor AZ en Telstar, stond in 2011 met AZ al eens in de bekerfinale. Aan die ervaring heeft ze zeer goede herinneringen. ,,We speelden toen in het Abe Lenstra Stadion en wonnen met 2-0 van SC Heerenveen. Het was naast het landskampioenschap de tweede prijs die we dat seizoen veroverden. Er was ontzettend veel publiek, echt een heel mooie ervaring."

Uiteraard hoopt Van Lunteren dat er maandag, Tweede Pinksterdag, ook veel toeschouwers op de finale afkomen. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Goed Genoeg van AFC. ,,De 'vaste kern' van onze supporters is er zeker bij. Zij zorgen ongetwijfeld weer voor een mooie entourage. Daarnaast komen mijn vriend, ouders en broers mij aanmoedigen. Maar ik denk dat er nu ook mensen komen kijken, die normaal gesproken niet zo snel onze wedstrijden gaan. Er staat natuurlijk wel iets op het spel.”

Hoe schat de aanvalster, die dit seizoen al goed was voor 12 doelpunten, de kansen in? ,,PSV/FC Eindhoven is een sterke ploeg, maar als wij echt als team spelen, maken we een goede kans. Dan zijn we op ons sterkst. Als meiden voor zichzelf gaan spelen, komen we niet ver.”

De laatste ontmoeting met PSV/FC Eindhoven in de BeNe League (2 mei in Eindhoven) verloren de Ajax Vrouwen nipt met 1-0. ,,Ik had toen wel het gevoel dat we beter waren. We hadden meer balbezit en genoeg kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Als we net zo spelen als toen, maar nu de kansen wel omzetten in doelpunten, dan pakken we de beker. Ik heb veel vertrouwen in een goede afloop.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl en Ajax.nl/Gerard van Hees (foto midden)


De bekerfinale begint maandag om 14:30 uur en wordt gespeeld op het terrein van AFC (Boelelaan 50, Amsterdam). Kaartjes (vanaf € 2) zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de kassa.