Menu
‘Van mij mag Huntelaar naar Chelsea’

‘Van mij mag Huntelaar naar Chelsea’

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. Dit keer vertelt Josh Canning (13) uit Farnham, Engeland, wat Ajax voor hem betekent.

,,Bijzonder dat ik zomaar met Huntelaar op de foto kan" ,,Bijzonder dat ik zomaar met Huntelaar op de foto kan"

Supporter: Josh Canning
Leeftijd: 13 jaar
Woonplaats: Farnham, Engeland
Seizoenkaarthouder: Nee. Ik woon natuurlijk ook niet echt in de buurt van het stadion. Wél kom ik geregeld in Haarlem, waar mijn tante woont. Deze week ben ik ook bij haar op bezoek. Maar elke keer breng ik dan ook hier een dagje door.

Fan van Ajax sinds:
,,Sinds de wedstrijden tegen Arsenal voor de Champions League in 2003. Sindsdien ben ik ze altijd blijven volgen. Ik ben fan van Chelsea, maar kan het spel van Arsenal ook wel waarderen. Daarom heb ik ook Ajax - Arsenal tijdens het Amsterdam Tournament gezien deze zomer. ”

Eerst bezochte wedstrijd:
,,Dat was Ajax - Arsenal op dat toernooi.’’

Met wie kijk je naar de wedstrijden van Ajax?
,,Wat ik er thuis van kan zien, bekijk ik meestal met George, een vriend van mij. Ook kijk ik wel eens met mijn vader. Maar weet je wat ik bijzonder vind? Dat ik de trainingen hier bij Ajax gewoon kan bekijken. Bij Chelsea bijvoorbeeld, trainen ze op een totaal andere locatie, en dan zijn de trainingen nog besloten ook. En hier kun je niet alleen alles zien, maar kun je na afloop ook nog met de spelers praten en met ze op de foto gaan. Dat zie ik nergens anders. Fantastisch dat dat hier allemaal kan. Ik ben minimaal een dag per jaar bij Ajax om alles weer een keertje te zien: de rondleiding, het museum, de fanshop: alles hoort daarbij.”

Mooiste Ajax-moment:
,,Dat was geen wedstrijdmoment, maar een persoonlijke ervaring: twee jaar geleden nam ik een rondleiding in het stadion, en toen kwam ik op het parkeerdek Nigel de Jong tegen. Dat vond ik al bijzonder, maar dat hij met me op de foto wilde maakte het helemaal af. Ik begin nu trouwens wel een beetje te twijfelen of de foto met Huntelaar niet nog bijzonderder is.”

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Het doelpunt van Nigel de Jong in de uitwedstrijd tegen Arsenal voor de Champions League in 2003. Misschien was het niet zozeer een prachtige treffer, maar als Ajax-fan en fan van De Jong vond ik het geweldig dat hij net scoorde.”

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Klaas Jan Huntelaar en Edgar Davids. Davids zag ik natuurlijk vaak bij Tottenham Hotspur, Huntelaar ken ik van al zijn doelpunten. Het lijkt als buitenlander wel of hij in elke wedstrijd scoort, altijd als ik wat lees over Ajax kom ik zijn naam tegen. Nu we jullie trainer Henk ten Cate hebben, hoop ik dat hij Huntelaar belt om in de winter ook naar Chelsea te komen.”

Favoriete speler uit de Ajax-historie:
,,Rafael van der Vaart en Nigel de Jong. Hoewel ik aanvaller ben bij mijn club Aldershot Town, geniet ik van deze twee middenvelders. Als ik dat soort jongens eens achter me zou hebben staan…”

Favoriete club naast Ajax:
,,Chelsea dus. Mijn woonplaats Farnham ligt op zo’n veertig minuten afstand van Londen, en met de Londense clubs heb ik de sterkste band. Met Chelsea voel ik die het sterkst.”

Ajax is voor mij:
,,Een mooie club waar een bijzondere sfeer hangt.’’