Menu

Van Praag genomineerd als voetbalbestuurder van gouden jubileum

In het kader van de viering van 50 jaar betaald voetbal in Nederland, kiezen voetballiefhebbers ook voor de bestuurder van de 'gouden voetbaljaren'. Oud-Ajaxvoorzitter Michael van Praag staat ook op de lijst van genomineerden. Zes van de tien genomineerde bestuursleden voor de verkiezing voetbalbestuurder van de gouden voetbaljaren zijn nog actief.

Een panel, bestaand uit journalisten van Voetbal International, Langs de Lijn en Studio Sport en medewerkers van KNVB, Eredivisie NV en Coöperatie Eerste Divisie, heeft de volgende bestuurders voorgedragen: Jorien van den Herik (Feyenoord), Harry van Raaij (PSV), Riemer van der Velde (SC Heerenveen), Gerard Bouwer (KNVB), Jeu Sprengers KNVB), Michael van Praag (Eredivisie NV, Ajax), Karel Jansen (VVCS en KNVB), Dé Stoop (o.a. FC Amsterdam), Cor Kieboom (Feyenoord) en Ben van Gelder (PSV).

Voetballiefhebbers kunnen vanaf heden via de website goudenvoetbaljaren.nl hun voorkeur uitspreken. Tijdens de jubileumwedstrijd 50 jaar betaald voetbal, op zaterdag 7 augustus in het Olympisch Stadion in Amsterdam, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Coryfeeën als Ruud Gullit, Ronald Koeman, Guus Hiddink, Louis van Gaal en Rinus Michels hebben hun medewerking al toegezegd aan deze ontmoeting.

Holland Casino en Gouden Gids maken als sponsor van de competities de festiviteiten mogelijk. NOS (Langs de Lijn en Studio Sport) en voetbalweekblad Voetbal International ondersteunen de activiteiten met wekelijkse programma’s.

Bron: www.knvb.nl