Menu

Van Praag neemt petitie in ontvangst

Ajax-voorzitter Michael van Praag en het bestuurslid technische zaken Klaas Nuninga hebben voorafgaande aan de wedstrijd tegen KAA Gent een petitie in ontvangst genomen van supporters. De fans hadden een handtekeningenactie op touw gezet om Sjaak Wolfs terug op het veld zien. De supporters zeggen ongeveer elfduizend handtekeningen verzameld te hebben.

Van Praag vertrouwde Marianne Mulder en Ben Meijer toe dat hij de petitie serieus nam en in het onderlinge overleg binnen de organisatie mee zou nemen. De jarige preses liet de supporters wel weten dat onder andere ook de assistent-trainers John van 't Schip en Leo van Veen niet op de bank en niet op het veld plaatsnemen tijdens de wedstrijd. Omdat daar alleen mensen zit met een functie tijdens de wedstrijd.

De fans vonden het moeilijk te verkroppen dat Sjaak Wolfs na 28 jaar zijn plaatsje op het veld kwijt was. Ze zien de materiaalverzorger als een mascotte van de club. Daarnaast vinden dat er al zo veel verandert en dat dat voor de oudere fans moeilijk is.