Menu
Van Rhijn alsnog in selectie Oranje

Van Rhijn alsnog in selectie Oranje

Het is een bijzondere zondag voor Ricardo van Rhijn. De Ajacied kreeg een rode kaart in de uitwedstrijd tegen AZ (3-2), maar werd zondagavond ook toegevoegd aan de selectie van Oranje. De rechtsback neemt de plek in van de geblesseerde Feyenoorder Daryl Janmaat.

Bondscoach Louis van Gaal riep vrijdag al drie Ajacieden op voor zijn definitieve selectie voor de oefeninterland tegen Portugal. De keepers Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen plus verdediger Daley Blind bemachtigden een uitverkiezing. Van Rhijn voegde zich daar, als vierde Ajacied, zondag dus alsnog bij. Portugal en Nederland staan woensdag tegenover elkaar in Faro.

Ook Fabian Sporkslede verdiende zondag alsnog een uitverkiezing voor een vertegenwoordigend elftal. KNVB-coach Albert Stuivenberg riep de Ajacied op voor Jong Oranje. Dat gebeurde na afmeldingen van Karim Rekik en Thomas Bruns. Jong Oranje treft de generatiegenoten van Tsjechiƫ woensdag in Praag waar om 18.00 uur wordt afgetrapt in Victoria Zizkov Fotbal Arena. Het is de eerste keer dat Sporkslede is opgeroepen voor Jong Oranje.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst