Menu
Van Rhijn fit, Veltman nog niet

Van Rhijn fit, Veltman nog niet

Ajax werkte woensdagochtend de laatste training af in voorbereiding op het UEFA Europa Leagueduel met Legia Warschau. De oefensessie was een kwartier geopend voor de (inter)nationale pers. Daarna gingen Frank de Boer en zijn team achter gesloten deuren verder. Belangrijkste les: Ricardo van Rhijn is fit, Joël Veltman nog niet.

Tijdens de persconferentie, die een uur na de training begon, gaf De Boer duidelijkheid over de stand van zaken in zijn selectie. ,,We gaan ervan uit dat Ricardo van Rhijn tegen Legia kan beginnen”, zei De Boer over de rechtsback die last had van zijn enkel. ,,Hij heeft goed mee kunnen doen vandaag. De training van gisteren is hij ook goed doorgekomen. Hij speelt nog wel met medicatie, maar het ziet er goed uit.”

Ook Diederik Boer (knie) en Lucas Andersen (ziek geweest) liepen woensdag weer helemaal fit rond op het trainingsveld. Boer neemt de plek weer in van Andre Onana, ook Andersen keert terug in de selectie.

Joël Veltman deed het grootste gedeelte van de training mee, maar is nog niet klaar voor de confrontatie met nummer één van Polen. ,,Het is nog te vroeg voor Joël”, aldus De Boer. ,,Bij de lange sprints heeft hij nog niet honderd procent vertrouwen.”

Voor Ajax - Legia (donderdag 21:05 uur, Amsterdam ArenA) zijn nog kaarten verkrijgbaar (2 per CC). Bestellen kan via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel hier je tickets voor Ajax - Legia

Focus bij de Ajacieden voorafgaand aan de laatste training voor de wedstrijd tegen Legia. Focus bij de Ajacieden voorafgaand aan de laatste training voor de wedstrijd tegen Legia.
Joël Veltman deed een groot gedeelte mee met de groep, maar zit niet bij de selectie. Joël Veltman deed een groot gedeelte mee met de groep, maar zit niet bij de selectie.
De Poolse spits Arek Milik treft donderdag zijn landgenoten. De Poolse spits Arek Milik treft donderdag zijn landgenoten.
Richairo Zivkovic scoorde maandag twee keer voor Jong Ajax en zit donderdag bij de selectie van het eerste. Richairo Zivkovic scoorde maandag twee keer voor Jong Ajax en zit donderdag bij de selectie van het eerste.
Daley Sinkgraven in actie tijdens de rondo. Daley Sinkgraven in actie tijdens de rondo.
Mike van der Hoorn staat donderdag centraal achterin. Mike van der Hoorn staat donderdag centraal achterin.
Kenny Tete in duel met Thulani Serero. Kenny Tete in duel met Thulani Serero.
Lasse Schöne jaagt op de bal. Lasse Schöne jaagt op de bal.