Menu
Van Rhijn hongerig naar meer succes

Van Rhijn hongerig naar meer succes

Ricardo van Rhijn toonde zich verheugd over zijn contractverlenging: ,,Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht, want het was duidelijk dat we met elkaar verder wilden. Het is fijn dat het nu officieel bevestigd is. Deze contractverlenging is een blijk van heel veel vertrouwen. Een aantal jongens zijn me al voorgegaan, en samen willen we veel laten zien. Ik maak daar graag deel van uit.”

Voor Van Rhijn ging opnieuw een droom in vervulling: ,,Van jongs af aan was ik al Ajax-fan. Toen ik op mijn 11e bij de jeugdopleiding van Ajax kwam ging er al een droom in vervulling. De volgende droom kwam bij mijn debuut in het eerste elftal. En nu dus een nieuwe droom met deze contractverlenging.

Met van Rhijn krijgt het geraamte van het Ajax van de toekomst steeds meer vorm. Niet alleen persoonlijk, maar ook met het team wil hij veel bereiken: ,,We willen nog dominanter in de competitie worden. En het wordt ook belangrijk om in de Champions League te overwinteren. De afgelopen jaren hadden we steeds een erg lastige poule, hopelijk kunnen we komend seizoen wel doorstoten.” Na drie titels is Van Rhijn niet bang voor verzadiging: ,,Integendeel. Hoe meer je wint, hoe meer je wilt winnen. Succes maakt hongerig naar meer succes.”

Frank de Boer is zeer content over de contractverlenging van zijn rechtsback: ,,Het is hartstikke goed, dat Ricardo in navolging van Davy Klaassen, Joël Veltman en Thulani Serero zijn contract heeft verlengd. Ricardo, Davy en Joël zijn hier in de jeugd begonnen en willen bij elkaar blijven als een soort kern van de selectie. Dat is heel belangrijk voor Ajax. Zij bewaken de cultuur, weten zowel binnen als buiten het veld hoe een Ajacied zich moet gedragen. Dat kunnen zij weer overbrengen op de nieuwelingen. Het is ook een lekker gevoel voor de club dat deze jongens een tijd vastliggen.”

Van Rhijn raakte twee weken geleden flink geblesseerd aan zijn hamstring. Zijn herstelperiode verloopt voorspoedig: ,,Het gaat goed. Ik doe nu al veel oefeningen met en zonder bal. Maar dat het zo snel goed gaat kan ook een valkuil zijn, ik moet niets forceren want dan krijg ik misschien een terugslag. Maar ik wil er natuurlijk zo snel mogelijk bij zijn. En ondanks dat ik de beginfase van de komende jaargang ga missen, wordt dit voor mij en voor Ajax hopelijk een mooi seizoen.”

Tekst en foto: Ajax.nl