Menu
Van Rhijn in basis tegen ADO Den Haag

Van Rhijn in basis tegen ADO Den Haag

Natuurlijk werd er op sportcomplex de Toekomst vrijdag vooral gesproken over Manchester United als komende opponent in de Europa League. Zondag wacht de Ajacieden vanaf 12:30 uur eerst nog ‘gewoon’ het competitietreffen met ADO Den Haag.

Tijdens zijn persconferentie lichtte trainer Frank de Boer alvast een tipje van de sluier over zijn opstelling. Verdediger Ricardo van Rhijn behoort tot de startende elf tegen de Hagenaars. ,,Hij heeft het de laatste maanden goed gedaan. Ik wil hem zien op het hoogste niveau’’, aldus De Boer. De Ajacieden die in elk geval wegens blessures ontbreken komend weekeinde zijn: Bruno Silva, Kolbeinn Sigthórsson, Nicolai Boilesen, André Ooijer, Siem de Jong en Toby Alderweireld.

Derk Boerrigter trainde vrijdag weer mee met de groep. De linksbuiten is wedstrijdfit. ,,Hij start in elk geval op de bank’’, blikte De Boer verder vooruit naar de laatste competitiewedstrijd van 2011. De geblesseerde Ajacieden zijn bijna zonder uitzondering op de goede weg terug. ,,Maar we nemen natuurlijk geen risico met de jongens die nu revalideren.’’

De Boer ziet in ADO vooral ook een tegenstander waartegen Ajax iets goed kan maken. Afgelopen seizoen 2010 – 2011 was ADO Den Haag tweemaal te sterk voor de Ajacieden. In de ArenA werd het 0-1, in de Hofstad eindigde het treffen in een 3-2 zege voor de thuisploeg. De Boer: ,,ADO zit qua blessures en schorsingen een beetje in hetzelfde schuitje als waarin wij nu ook zitten. Het kan, gezien het programma van de overige topploegen, een leuk weekeinde worden. Hopelijk kunnen we inlopen. Laten we eerst focussen op onszelf.’’

Voor het duel met ADO Den Haag zijn nog kaarten beschikbaar. Kom zondag naar de ArenA en juich de Ajacieden naar de overwinning.

Tekst en foto: Ajax.nl

Kaartverkoop Ajax - ADO Den Haag