Menu
Van Rhijn opent expositie Street Child

Van Rhijn opent expositie Street Child

Ricardo van Rhijn heeft maandag in de Amsterdam ArenA de fototentoonstelling over de Street Child World Cup geopend. De Ajax-verdediger deed dat samen met de vrouwelijke straatvoetballer Rocky Hehakaija. De tentoonstelling bestaat uit 12 foto’s gemaakt door fotografen Robin Utrecht en Marco Hofsté.

Meer dan 230 jongens en meisjes uit 15 verschillende landen deden mee aan het WK voor Straatkinderen in Rio, met maar één doel; de negatieve kijk op straatkinderen wereldwijd veranderen. Eén van de deelnemende ploegen aan het WK was het Favela Street Girls-team. Dit team werd op weg naar en tijdens het WK ondersteund door de Ajax Foundation, vooral door het schenken van sportkleding.

De Amsterdam ArenA is de eerste locatie in Nederland waar de foto’s van het WK worden geëxposeerd. De foto’s zijn tot en met 18 november te zien.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst/Ajax Foundation

Voor de opening gaf Rocky Hehakaija een clinic aan jeugdvoetballers. Voor de opening gaf Rocky Hehakaija een clinic aan jeugdvoetballers.
Wat is een mooiere plek voor de opening van een tentoonstelling dan de Amsterdam ArenA? Wat is een mooiere plek voor de opening van een tentoonstelling dan de Amsterdam ArenA?
Ricardo van Rhijn opende de tentoonstelling. Ricardo van Rhijn opende de tentoonstelling.
De foto's zijn tot en met 18 november te zien in de Amsterdam ArenA. De foto's zijn tot en met 18 november te zien in de Amsterdam ArenA.
Het WK Street Child moet de negatieve kijk op straatkinderen veranderen. Het WK Street Child moet de negatieve kijk op straatkinderen veranderen.
De Ajax Foundation steunde de Favela Street Girls met kleding. De Ajax Foundation steunde de Favela Street Girls met kleding.
Ricardo van Rhijn onthult één van de foto's. Ricardo van Rhijn onthult één van de foto's.